31/12/2014 | Yazar: Yıldız Tar

HDP İstanbul LGBTİ Komisyonu, 4 Ocak’ta yapılacak HDP İstanbul İl Kongresi’ne gökkuşağı bayraklarıyla katılmaya çağırıyor.

HDP İstanbul LGBTİ ‘Yeni Yaşam Kongresi’ne çağırıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDP İstanbul LGBTİ Komisyonu, 4 Ocak’ta yapılacak HDP İstanbul İl Kongresi’ne gökkuşağı bayraklarıyla katılmaya çağırıyor: “Yeni yaşam için özgürlüğümüzü örgütlüyoruz!”
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ilan ettiği “Yeni Yaşam Çağrısı”nı hayata geçirmek üzere il ve ilçe kongrelerini topluyor. Çağrıda ilan edilen tutumlar doğrultusunda HDP ve Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) çalışmaları da çeşitli komisyon ve meclisler vasıtasıyla sürüyor.
 
Çağrıda “cinsel özgürlükçü toplum” için homofobi ve transfobiye karşı mücadelesini yükselteceğini belirten HDK ve HDP Türkiye genelinde LGBTİ politikaları oluşturmak için LGBTİ komisyonları hazırlık toplantılarını da sürdürüyor.
 
Kongreye gökkuşağı bayraklarıyla katılma çağrısı
 
İkinci toplantısını gerçekleştiren İstanbul Komisyonu özgün yapılanmasını oluşturmak için adımlar atarken, 4 Ocak’ta düzenlenecek HDP İstanbul İl 1. Olağan Kongresi’ne dönük de hazırlıklar yapıyor.
 
Komisyon, İstanbul’daki tüm LGBTİ’leri “Yeni yaşam için özgürlüğümüzü örgütlüyoruz” şiarıyla, 4 Ocak 2015 Pazar günü saat 11.00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek il kongresinde gökkuşağı bayraklarıyla birlikte olmaya davet ediyor.
 
HDP/K İstanbul LGBTİ Komisyonu’nun kongreye katılım çağrısına ilişkin komisyon üyelerinden Ahmet Yılmaz ve Salih Canova ile HDP Merkez Yürütme Kurulu ve İstanbul Kongre Hazırlık Komitesi üyesi Can Memiş ile konuştuk.
 
“Ana-akım siyasete sıkışmamak için!”
 
Ahmet Yılmaz; HDK ve HDP’nin yeniden yapılanma süreciyle birlikte, yeni yaşamı kurmak ve özgürlüğümüzü örgütlemek için tüm LGBTİ’leri İstanbul İl Kongresi’ne katılmaya davet ederek şunları kaydetti:
 
“LGBTİ’lerin ana-akım siyasetin dar çeperine sıkışmak yerine emek hareketi, kadın hareketi ve Kürt hareketi gibi bileşenlerle birlikte yeni ana-muhalefeti kurma yolundaki bir siyaseti sürdürmesinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.”
 
“Bir toplumsal barış projesi olarak HDP/K”
 
Salih Canova ise HDP/K’nin, örgütlenme biçiminden programına, geleneksel siyasi parti çizgisinden oldukça farklı bir parti olduğunu hatırlatarak, HDP/K’yi farklılıkların bir arada barış içinde yaşayabilmesinin olanaklarını da sorgulayan bir toplumsal barış projesi olarak tanımladı.
 
Canova’ya göre, HDP/K, 20 yılı aşkın bir zamandır Türkiye’de varlığını sürdüren, görünürlükten siyasi temsile birçok alanda kazanımlar elde etmiş olan LGBTİ’lere de, bir yandan toplumsal barışa giden en önemli yollardan biri olan siyaset alanında daha etkin var olabilme fırsatı sunuyor. Diğer yandan LGBTİ’lerin yarattığı mücadele kültürünün diğer toplumsal hareketlerle daha da yakınlaşması, toplumsal barış için birlikte mücadele edilen gruplarla karşılıklı değişim/dönüşüm sağlanması fırsatını da sunuyor.
 
Yaklaşan seçimlerle birlikte bu fırsatı değerlendirmenin önemli bir kazanım olacağını düşünen Canova, İstanbul’da yaşayan tüm LGBTİ’leri bu pazar düzenlenecek İstanbul İl Kongresi’ne davet etti.
 
“Yeni yaşam önündeki barajları yıkacağız!”
 
Can Memiş de kongreye katılım çağrısı yaparak, İstanbul Kongresi’nin “yeni yaşam”ın önündeki barajları yıkacağını belirtti. Memiş şöyle konuştu:
 
“İstanbul emekçilerin, gençlerin, kadınların, LGBTİ’lerin, halkların ve inanç gruplarının kenti… İstanbul’da ‘yeni yaşam’ umudumuzu yükseltecek bir kongre, tüm bu kesimlerle birlikte HDP’yi örgütleyerek mümkün. Yeni yönetimimiz eşit temsil ve yüzde 20 gençlik kotası esasıyla, yerellerde yaptığımız halk toplantılarında aldığımız öneriler doğrultusunda oluşacak.”
 
Yeni Yaşam Çağrısı’nda LGBTİ
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın ilan ettiği “Yeni Yaşam Çağrısı” radikal demokrasi vurgusuyla çeşitli konularda ayrımcılık, baskı, yasak, engellemelere karşı ortak bir yaşamı kurmaya çağırıyordu.
 
Çağrının LGBTİ’lere ilişkin kısmı “Yeni yaşam çağrısı cinsel özgürlükçü toplumdur” ifadeleriyle başlayarak şöyle devam ediyordu:
 
“Farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği sebebiyle öldürülen, baskı gören, dışlanan LGBTİ bireyler sistem tarafından görmezden geliniyor. LGBTİ’lerin varoluşu suç görülüp, homofobi ve transfobi besleniyor. Yeni yaşamda bütün cinsel kimlikler eşit yurttaşlık haklarıyla, ayrımcılığa uğramadan, hayatın her alanında özgürce onurlu bir varoluş sürdürebilecekler.”
 
İlgili haberler:

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam