06/09/2019 | Yazar: Kaos GL

Halkların Demokratik Partisi Kadın Koordinasyonu, demokratik anayasa için uzlaşı zemini arama çalışmaları çerçevesinde Kaos GL Derneği’ni ziyaret etti.

HDP Kadın Koordinasyonu, Kaos GL’yi ziyaret etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi Kadın Koordinasyonu, demokratik anayasa için uzlaşı zemini arama çalışmaları çerçevesinde Kaos GL Derneği’ni ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Koordinasyonu, demokratik anayasa için uzlaşı zemini arama çalışmaları çerçevesinde Kaos GL Derneği’ni ziyaret etti.

HDP Kadın Koordinasyonu üyelerinden Nadiye Gürbüz, Latife Demirci ile Parti Meclisi ve Kadın Meclisi üyesi Leman Kiraz’ın katıldığı toplantıda Kaos GL, anayasanın sadece devletin idari ve hukuki yapılanmasının kuvvetler ayrılığı ilkesine göre yeniden yapılanması ihtiyacı çerçevesinde ele alınmaması gerektiğini belirtti.

Tüm kesimlerin benimsediği bir ortaklık metni

Kaos GL’den Murat Köylü toplantıda anayasanın, toplumun eşitlik ve kapsayıcılık taleplerini karşılaması ve LGBTİ+'lar gibi Türkiye toplumunu oluşturan, eşitlik talep eden tüm kesimlerin benimsediği bir ortaklık metni olması gerektiğini ifade etti. Köylü, “Anayasa yapma sürecinin katılımcı, çoğulcu ve ifade özgürlüğü güvencesi tam bir bağlama oturması gerekiyor” dedi.

Görüşmede LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine ve Ankara 12. İdari Dava Mahkemesi’nin Ankara Valiliği’nin Kasım 2017’de ilan ettiği süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağını kaldırmasına rağmen kentte süren etkinlik yasağına dikkat çekildi.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam