17/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+: “Kudretimizin nefretinizi daha da körüklediğinin farkındayız. Dün marketteydik, bugün evdeyiz, yarın yine tüm sokaklarda olacağız.”

“Her ne olursa olsun bir arada olduğumuzu evlerimizden haykırıyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün açıklaması yayınladı. Dernek gönüllüleri, açıklamayı okuyarak videolaştırdı.

Genç LGBTİ+’nın 17 Mayıs açıklamasının tam metni şöyle:

“Bugün 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi karşıtlığı günü. Bundan tam 30 yıl öncesinden bu yana, Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliğin psikiyatrik hastalıklar tanımını ortadan kaldırmış olmasını, çok fazla insanın cinsiyeti ve/veya cinsel yönelimi sebebiyle maruz bırakıldığı şiddetin ve normatifleştirme biçimlerine gerekçe olarak sunulan bu komik fıkranın rafa kaldırılmış olmasını her sene kutluyoruz.”

“Toplumsal cinsiyet temelli şiddet, kendinden güçsüz gördüğünü, kimi zaman da kendinden görmediğini çeşitli kalıplara sokuyor, bu kalıpları yıllardır ayrımcılığın bir gerekçesi olarak sunuyor.”

“Hayatımızın bütün alanlarına yerleşmiş olan toplumsal cinsiyet kavramı ve bu kavramın ortaya çıkardığı eşitsiz güç ilişkisiyle olan mücadelemizde önemli bir yer oynayan bu günde, bizler, bu zor koronavirüs günlerinde bizi yalnızlaştırmaya, bu kalıplarla ayrıştırmaya çalışanlara inat, her ne olursa olsun bir arada olduğumuzu evlerimizden haykırıyoruz!”

“Sizler bizim, bizim cinselliğimizin ve yaşamlarımızın sağlıksız olduğuna dair bilime dayalı olmayan, kimsenin akıl sır erdiremediği manipülatif söylemlerle yanlış olduğunu söyledikçe biz daha da güçleniyoruz. Dün marketteydik, bugün evdeyiz, yarın yine tüm sokaklarda olacağız.”

“Kudretimizin nefretinizi daha da körüklediğinin farkındayız. Alışsanız iyi edersiniz. Kudurun: bizler burada olmaya devam edeceğiz!”

“Güvencesiz şartlarda çalıştığı için işini kaybeden, halen çalışmak zorunda olan, evinde oturan, atanmış ailesiyle birlikte aynı evde bulunurken varolma mücadelesi veren, online derslerle boğuşan, iş bulmaya çalışan, bir arada olmayı özleyen tüm lubunyalara selam olsun! 17 Mayıs Kutlu olsun!”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları
İstihdam