06/10/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Hapiste Kadın Ağının başlattığı #Mahpuslaraücretsizped sosyal medya kampanyası devam ediyor.

Her pazartesi ve perşembe ücretsiz ped için twitter’a Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hapiste Kadın Ağının başlattığı #Mahpuslaraücretsizped sosyal medya kampanyası devam ediyor.

Hijyenik pedlerin, hapishane kantinlerinde ücretli olarak nedeniyle birçok mahpus kendine uygun olan pede erişemiyor. Bu gerekçeler ile Hapiste Kadın Ağı, Temmuz ayında #Hapisteücretsizpedistiyoruz sosyal medya kampanyası başlattı. Kampanya #Mahpuslaraücretsizped hashtagi ile halen sürüyor. 

Kampanyanın detaylarını Hapiste Kadın Ağı’ndan Ezgi Duman’a sorduk. Ezgi Duman KaosGL.Org’a sosyal medya eylemi olarak başlattıkları kampanya kapsamında yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşeceklerini ifade etti.

“Kampanya sosyal medya eylemiyle sınırlı değil”

Hapishanelerde ihtiyacı olan kişiler için ücretsiz pedin sağlanması talebiyle başlatılan kampanyanın sürdüğünü belirten Duman, “Her pazartesi ve perşembe günü yeni bir hastag ile 21.00-23.00 saatlerinde twitterdayız” diyor. Duman, kampanyanın sosyal medya ile sınırlı olmadığını, kampanya kapsamında çalışan avukatlar aracılığıyla konuyla ilgili hukuki başvurular yapacaklarını, sosyal medya çalışmaları sona erse bile konuyu uluslararası mercilere taşıyacaklarını belirtti. 

Eser: Bilgesu Yaprak

“Adalet Bakanlığı görüşme talebimize olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermedi”

Duman, mahpusların ücretsiz ped ihtiyacının karşılanması için Adalet Bakanlığıyla görüşmek istediklerini ancak hiçbir dönüş alamadıklarını şöyle anlattı: “Kampanyanın son çalışması ise konunun muhatabı kurumlarla görüşmek. Aslında biz kampanyaya başlarken de konunun öncelikli muhatabı olarak gördüğümüz kurum olan Adalet Bakanlığı ile görüşmeye çalışmıştık. Bir randevu talep edip heyet olarak görüşmek istedik. Ancak ne yazık ki olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş alamadık.”

Hapiste Kadın Ağı’ndan Duman, gelecek hafta yeniden görüşme taleplerinde bulunacaklarını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı dışında, Meclis İnsan Hakları Komisyonu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Barolar Birliği, Tabip Odası ve konuyla ilgilenen siyasi partilerle görüşmeyi deneyeceklerini belirtiyor.

İlgili haber:

“Hapiste ücretsiz ped istiyoruz” kampanyası başladı

 


Etiketler: kadın
İstihdam