02/10/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Hacettepe Üniversitesi Kuir Araştırmaları Topluluğu’ndan Ece stant açma ve broşür dağıtmalarının nasıl engellendiğini kaosGL.org’a anlattı.

“Her türlü faaliyetimizin yasak olduğunu söylediler” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, kampüsün tüm resmi topluluklarının stant açtığı oryantasyon haftasında Kuir Araştırmaları Topluluğu’nun stant açmasını engelledi. Topluluktan Ece Rektörlüğün ayrımcı uygulamasını kaosGL.org okurlarıyla paylaştı.

Kuir Araştırmaları Topluluğu’dan Ece, “Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, stant açmak için arayıp isim yazdırmamız gerektiği söylenmişti, biz de arayıp topluluğumuzun ismini yazdırdık” diyor.

Ardından Başkanlık tarafından arandıklarını belirten Ece şöyle devam ediyor: “Ankara Valiliği’nin Ekim 2018’deki ‘süresiz LGBT etkinleri yasağı’ bahane ederek stant açamayacağımızı söylediler.”

“Bizi alandan çıkardılar”

“Stant açamayacağımız söylendiği için topluluğumuzu tanıtan, etkinliklerimizden ve neden stant açamadığımızdan bahsettiğimiz bir metin hazırladık. Oryantasyon günü bu broşürleri alandaki yeni öğrencilere dağıtmaya başladık” diyen Ece broşür dağıtımına güvenlik engelini de şöyle aktardı: “İki arkadaş broşürlerimizi dağıtırken güvenlikler bir süre bizi takip etti, daha sonra da önümüzü kesip hangi topluluktan olduğumuzu sordu. Kuir Araştırmaları Topluluğundan olduğumuzu öğrendiklerinde, faaliyet yapma yasağımızın olduğunu söyleyip elimizdeki broşürlere el koydu. Ardından da öğrenci kimliklerimizin fotoğrafını çekip her türlü faaliyet gerçekleştirmemizin yasak olduğunu söylediler ve bizi alandan çıkarttılar.”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam