03/09/2019 | Yazar: Kaos GL

Ankara Barosu yeni adli yılı kutladı: “Türkiye’de; kadınlar, çocuklar, LGBTI+ bireyler, hayvanlar, dağlar, ormanlar kısaca yeryüzünün güçlülerinden olmayan herkes, istisnası olmayan bir adalete susamıştır ve susanan bu adalete avukatlar da dâhildir.”

“Her türlü tahakkümün ve tahakküm örüntüsünün karşısındayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Barosu yeni adli yılı kutladı: “Türkiye'de; kadınlar, çocuklar, LGBTI+ bireyler, hayvanlar, dağlar, ormanlar kısaca yeryüzünün güçlülerinden olmayan herkes, istisnası olmayan bir adalete susamıştır ve susanan bu adalete avukatlar da dâhildir.”

Ankara Barosu, 2019-2020 adli yılı açılışı sebebiyle Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı ve yeni adli yılı “umutla, cesaretle, kararlılıkla ve hiç yılmayacak, seslerini hiç kısmayacak olmanın verdiği inançla” kutladı. Açıklamayı Ankara barosu adına Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan yaptı.

Baro, yaptığı basın açıklamasında LGBTİ+’lara değinerek “Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin başta ifade özgürlüğü olmak üzere büyük bir kısmı yok edilmiş, kalan kısmi ise bir lütuf gibi sunulmaya devam edilmektedir. Türkiye'de; kadınlar, çocuklar, LGBTI+ bireyler, hayvanlar, dağlar, ormanlar kısaca yeryüzünün güçlülerinden olmayan herkes, istisnası olmayan bir adalete susamıştır ve susanan bu adalete avukatlar da dâhildir” dedi.

Tahakkümün ve tahakküm örüntüsünün karşısında

Baro, her türlü tahakkümün ve tahakküm örüntüsünün karşısında olduğunu; adil yargılanma hakkının, ifade hürriyetinin, insan onuruna yaraşır şekilde yaşama hakkının tesis edildiği bir ülkede hukuki güvenliğin herkes için sağlandığı bir sistemin inşası için yılmadan çalışacağını duyurdu:

“Şimdi önümüzde yeni bir adli yil var. Üzerlerimizde cübbelerimiz ve cübbelerimize görünmez bir zırh yaptığımız ilkelerimiz ve cesaretimizle hukuk adına hukuk için mücadele etmenin verdiği kararlılık var. Bizler, yargının eylemde, söylemde ve mekânda bağımsız olması ve bağımsız olduğu kadar bağımsız görünmesi gerektiğine inanmış olan avukatlar, her türlü tahakkümün ve tahakküm örüntüsünün karşısındayız.”

“İşte bugün bizim burada bağımsız duruşumuzun, bizi var eden en kutsal sebebimiz olmasının yanı sıra, yargının bağımsızlığının koşulu ve öncüsü olduğunun da farkındayız. Bu farkındalık, gururla kendi varlığımıza nakşettiğimiz tarihsel ve en önemli prensibimizdir.”

“Bu prensip dâhilinde; yeni adli yılda da temel hak ve özgürlüklerin istisnasız bir şekilde hukuk devleti koruması altında var olduğu; adil yargılanma hakkının, ifade hürriyetinin, insan onuruna yaraşır şekilde yaşama hakkının tesis edildiği bir ülkede hukuki güvenliğin herkes için sağlandığı bir sistemin inşası için yılmadan çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Ankara Barosu’nun yeni adli yıl için hazırladığı basın açıklamasının tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam