04/06/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Kıbrıs’ın kuzeyinde kutlanan Onur Haftası’nı Kuir Kıbrıs Derneği’nden Ziba Sertbay kaosGL.org’a değerlendirdi.

“Her yıl katılımcı sayısı da, kitlenin coşkusu da artıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde kutlanan Onur Haftası’nı Kuir Kıbrıs Derneği’nden Ziba Sertbay kaosGL.org’a değerlendirdi.

17 Mayıs Organizasyon Komitesi'nin “Açık ve Onurlu” sloganıyla düzenlediği Kıbrıs'ın kuzeyindeki Onur Yürüyüşü 18 Mayıs Cumartesi günü, güneyindeki ise “Accept LGBTİ” örgütü tarafından “Onurdan Yana Dur” sloganıyla 1 Haziran Cumartesi günü gerçekleşti.

1 Haziran günü Lefkoşa Belediye Parkı'nda saat 15:00'de başlayan Yürüyüş parti ile devam etti.

18 Mayıs’ta Kıbrıs’ın kuzeyinde başlayan ve 1 Haziran’da ülkenin güneyine uzanan Onur Yürüyüşü’nü Kuir Kıbrıs Derneği’nden Ziba Sertbay kaosGL.org’a değerlendirdi:

“2014’ten bu yana düzenlediğimiz Onur Yürüyüşlerini bu yıl altıncı kez düzenlemenin onuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Her yıl katılımcı sayısı da, gelen kitlenin coşkusu ve heyecanı da artıyor ve bunu gözlemlemek, bu duyguları aynı anda yüzlerce insanla paylaşmak çok değerli.”

“Bu yıl geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 17 Mayıs Komitesi olarak Onur Yürüyüşü’müzü Kıbrıs’ın kuzeyinde 18 Mayıs’ta gerçekleştirdik. Komite Onur Haftası kapsamında, iki hafta boyunca çeşitli alanlarda birçok etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikler kapsamında Türkiye ve çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen KuirFest Film Festivalini ilk kez adamıza getirdik. 14 Mayıs Salı günü 18:30’da Arabahmet Kültür Merkezi’nde açılış kokteyli ile başlayan film festivali, 4 gün boyunca çeşitli kısa film ve söyleşilere ev sahipliği yaptı. Festival, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Büyü Programı desteğiyle düzenlendi. Öncelikle, bu hayalimizi gerçekleştirmede yardımcı olan Sivil Alan ekibine, bir haftaya yakın bizimle olan Pembe Hayat ekibine çok teşekkür ederim.” 

“Ayrıca hafta boyunca emeği geçen, katkı koyan tüm örgüt, kurum ve bireysel katılımcılara şahsım ve Kuir Kıbrıs adına teşekkür ederim.”


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret