23/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Bitopya, feminist ve queer bir bakış açısıyla biseksüellik ve bi+ politikayı Türkiye’deki LGBTİ+ hareketin gündemine sokmayı hedefliyor.

Heteropatriyarkal dünya dar geldi: Bitopya kuruluyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bitopya, biseksüellerin ve bi+’ların silinmediği, görünmezleştirilmediği, dışlanmadığı bir evren hayaliyle yola çıktı. Bu yeni evren şemsiye bir kimlik ve var olma hali olarak tanımlanan biseksüellik ve bi+ politika konusunda önemli bir rehber ve geniş bir bilgi havuzu oluşturmayı, feminist ve queer bir bakış açısıyla biseksüellik ve bi+ politikayı Türkiye’deki LGBTİ+ hareketin gündemine sokmayı ve paylaşacağı metin ve video çevirileriyle, içerikleriyle ve haber metinleriyle frekansını geniş bir alana yaymayı amaçlıyor.

Türkiye’nin ilk öz-bi+seksüel bir dijital aktivizm alanı olma yolundaki Bitopya, ilkleri yaşatmayı umarken dominasyondan, tekelleşmeden uzak, dayanışmadan, bilgi paylaşımından, feminist ve queer etikten, bi+ politikanın devrimsel gücünden beslenmeyi arzuluyor. Monoseksizmi ve bifobiyi en büyük derdi kılarken şifasını birlikte bir yaşam alanı kurmakta görüyor ve sığınmacı/mülteci/göçmen ve yabancı düşmanlığıyla, transfobiyle, kadın düşmanlığıyla, cinsiyetçilikle, heteronormativiteyle, türcülükle ve ırkçılık/milliyetçilikle mücadele etmeyi en temel sorumluluğu olarak belliyor.

Bitopya’yı buradan ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret