12/06/2020 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ aktivisti Lara Özlen, medium.com platformunda yayımladığı “İş Hayatı: Güvencesizlikler ve Mücadele Alanları”nda Mimar Doğa anlatıyor.

“Heteroseksüelliği bana yakıştıran hep insanlar oluyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ aktivisti Lara Özlen LGBTİ+’ların “İş Hayatı: Güvencesizlikler ve Mücadele Alanları” başlıklı bir yazı dizisi yayımlıyor.

medium.com platformunda yayımlanan dizide bu hafta Mimar Doğa anlatıyor. “‘Ne idüğü belirsiz’ bir mimarlık deneyimi: “Usta cinsiyetsiz bir kelime, usta demeyi çok seviyorum” başlıklı anlatıdan kısa bir alıntı paylaşalım.

“Doğa iş hayatında genellikle açık olmadığını ama her ayrıldığı iş yerinden ayrılırken kendini yakın hissettiği birine açıldığını anlatıyor: ‘Tek yapabildiğim şey bu. Kendimi çok güvende hissetmiyorum çünkü. Anlattığım kişilere de güveniyor olmam gerekiyor, zaman alıyor güvenmek. Çünkü o kadar eril bir ortam ki çalıştığım yer…’ Son iş yerinde açıldığı arkadaşı hiç tahmin etmediğini söylemiş. ‘Heteroseksüelliği bana yakıştıran hep insanlar oluyor. Herkes bu varsayımla hareket ediyor, halbuki bununla ilgili bir şey dememişim.’ “

Anlatıya buradan yazı dizisinin tamamına ise buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam