23/04/2018 | Yazar: Aslı Alpar

LGBTİ aktivistleri Memleket Biziz Platformu’nun düzenlediği "Özgürlük Buluşması"nda heteroseksizme karşı mücadeleyi anlattı.

“Hetroseksizmle mücadele sadece LGBTİ’lerin sorumluluğu değil” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ aktivistleri Memleket Biziz Platformu'nun düzenlediği "Özgürlük Buluşması"nda heteroseksizme karşı mücadeleyi anlattı.

“Ses çıkaralım, durduralım, ülkemizi yeniden kuralım!” şiarıyla yola çıkan Memleket Biziz Platformu’nun 22 Nisan’da Ankara’da düzenlediği “Özgürlük Buluşması”na LGBTİ aktivistleri de katıldı.

Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlar ve bireysel katılımcıların yer aldığı Özgürlük Buluşması’nda ekoloji gündeminden, kentsel dönüşüme, işçi cinayetlerinden, cinsel kimlik ve cinsel yönelim eşitsizliğine dek farklı konularda konuşmalar gerçekleşti.

Konuşmaların ardından gruplar mücadelelerini özetleyen afişleri katılımcılara sundu. LGBTİ aktivistlerinin de yer aldığı çalışmada afişler, şehir hastanelerinin kapatılması, artan işçi cinayetleri, Alevilik, kentsel dönüşüm, vegan aktivizmi gibi çok çeşitli konularda hazırlandı.

“Heteroseksizme karşı özgürlük mücadelesine devam”

LGBTİ aktivistlerinin hazırladığı afiş sunumu ve atölye çalışmasını ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Özgür, KaosGL.org’a değerlendirdi. Özgür, “Çıkan sonuç metninde heteroseksizme ve ikili cinsiyet sisteminin kurallarıyla baskı üreten iktidara karşı özgürlük temelli bir mücadelenin sürdürülmesi ve bu mücadelenin de yalnızca LGBTİ’lerin değil herkesin üstelenmesi gerektiği oldu” dedi.

LGBTİ aktivistlerinin çıkardığı sonuçların tamamı ve Buluşma’daki tüm sonuçlar buradan takip edilebilir.


Etiketler: insan hakları
nefret