06/02/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Hindistan Psikiyatri Derneği, bugün kendi internet sitesinden yayınladığı açıklama ile eşcinselliğin bir hastalık olmadığını belirtti.

Hindistan Psikiyatri Derneği: Eşcinsellik Bir Hastalık Değildir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hindistan Psikiyatri Derneği, bugün kendi internet sitesinden yayınladığı açıklama ile eşcinselliğin bir hastalık olmadığını belirtti.
 
Dernek başkanı ile genel sekreteri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hindistan Psikiyatri Derneği, mevcut bilimsel kanıtlara ve psikiyatri alanındaki iyi uygulamalar kılavuzlarına dayanarak eşcinselliğin zihinsel bir hastalık ya da bir hastalık olduğu inancını doğrulayacak hiçbir kanıtın olmadığını belirtmekten memnuniyet duyar.”
 
Eşcinsellik 1973’te Hastalık Kategorisinden Çıkarıldı
Derneğin bu açıklaması, Ocak ve Şubat aylarında dernek görevlilerin eşcinsellikle ilgili verdiği çelişkili ifadelerin ardından geldi. Hindistan’da Yargıtay, 2009 yılında eşcinsel ilişkileri yasallaştıran mahkeme hükmünü Aralık ayında iptal etti. “Toplum hazır değil” gerekçesiyle yeniden kabul edilen sömürge döneminden kalma “Fasıl 377”ye yapılan temyiz başvurusu da 28 Ocak’ta reddedildi.
 
"Geriye dönüş yok!"
 
Eşcinsellik, 1973 yılında Amerikan Psikiyatri Derneği tarafından hastalık kategorisinden çıkarıldı. Türkiye Psikiyatri Derneği de, eşcinselliğin “tedavisi” için pazarlanan “homofin” adlı sözde ilaçla ilgili Aralık ayında bir suç duyurusunda bulundu.
 

Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret