20/03/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Hindistan’da Eğitim Bakanı okullarında “sıfır” lezbiyen olduğunu iddia etti.

“Hindistan’daki okullarda lezbiyen yok” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hindistan’da Eğitim Bakanı okullarında “sıfır” lezbiyen olduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz haftalarda Hindistan'daki bir okul, on öğrenciyi “yoğun arkadaşlıklarına” ceza olarak lezbiyen olduklarını “itiraf ettikleri” bir mektup imzalamaya zorlamıştı. 8 Mart günü okulun öğrencisi olan 10 kişiyi “yoğun arkadaşlıkları” için cezalandırma yöntemi olarak lezbiyen olduklarını “itiraf ettikleri” bir mektup imzalamaya zorlayan okul müdürü, bunun “bitmeyen şikayetler” sonucu olduğunu söylemişti.

Hindistan’da Batı Bengal’in eğitimden sorumlu bakan Partha Chatterjee, okullarında lezbiyen öğrenci olmadığını iddia etti. 90 milyondan fazla insanın yaşadığı topraklarda, “lezbiyen öğrencilerin” olmasının bunun ahlâki değerlere aykırı olacağını savundu.

Bakan Chatterjee, Kamala Kız Lisesi’ndeki yetkililerin “uygunsuz” davranışlardan dolayı “suçlu” bulunmaları halinde kızları cezalandırma hakkının olduğunu söyledi: “Okul için bir problem bu. Genç kendi aralarında cinsellik keşfetmemeliler. Bengal kültürü bu değil.”

Heteroseksüelliğin “itirafı” isteniyor mu?

Eşitlik için Sappho örgütünün eş kurucusu Malobika “O öğrencilere yapılan şey korkunç. Bunun sadece birkaç şikayet sonucu olmadığını düşünüyoruz. Karma okullarda okuyan öğrencilerden, diğerlerine oranla daha fazla birlikte vakit geçirdiklerinde, heteroseksüel olduklarını “itiraf” ettikleri bir mektup yazmaları isteniyor mu?” diyerek okul yetkililerinin “ceza” yöntemlerini araştıracaklarının altını çizdi.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam