11/12/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Hindistan’da Yargıtay bugün verdiği kararla, eşcinsel ilişkileri yasallaştıran Delhi Yüksek Mahkemesi’nin 2009 yılındaki hükmünü iptal etti.

Hindistan’da da Malum Gerekçe: Eşcinsel İlişkinin Yasal Olmasına Toplum Hazır Değil Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hindistan’da Yargıtay bugün verdiği kararla, eşcinsel ilişkileri yasallaştıran Delhi Yüksek Mahkemesi’nin 2009 yılındaki hükmünü iptal etti. Yargıtay, kararın Anayasayı aykırı olmadığını söyleyerek “Fasıl 377” adlı yasayı korudu.
 
"Benim Hayatım, Benim Kararım; Partnerim Razı, Kime Ne?"
 
Kolonyal dönemden kalma yasa, yetişkinler arasında rızaya dayalı eşcinsel ilişkileri “gayri tabii” görerek suç olarak kabul ediyor. Yasanın feshedilmesi yönünde hükümet desteği olsa da genel seçimlere beş ay kala vekillerin eşcinsel hakları için bir adım atıp atmayacağı bilinmiyor.
 
“Toplum Buna Hazır Değil”
Yargıtay’ın “Hint toplumu yasanın iptaline hazır değil” diyerek verdiği karar aktivistleri ve gazetecileri hayal kırıklığına uğrattı. Express Tribune’dan Shivam Vij, Twitter hesabından “Yargıtay’da iki hâkim 1,2 milyar insanın yalnızca misyoner pozisyonunda seks yapabileceğine hükmetti,” yazdı
 
Ünlü tarihçi Ramachandra Guha da kararı “barbarlık ve ortaçağa dönüş” olarak yorumladı.
 
Eşcinsel hakları aktivistleri 10 yıla kadar hapis cezası öngören yasanın polis tarafından eşcinselleri taciz etmek için kullandığını söylüyorlar. Aktivistler bugün Yeni Delhi’de kararı protesto etmek için bir eylem düzenleyecekler.    

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam