22/01/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

‘Ben kızımı başkalarından farklı görmezken, mahkeme nasıl ona sırf cinsel yöneliminden ötürü suçlu diyebilir?’

Hindistan’dan Onurlu Bir Lezbiyen Annesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Çocuğunuz solak diye onu daha az sever misiniz? Esmer diye çocuğunuzdan nefret eder misiniz? Hayır. Bu da aynısı. Farklı bir cinsel yönelime sahip diye hiçbir şey değişmiyor. Bilim bunun bir hastalık değil, yalnızca bir farklılık olduğunu kanıtladı. O sizin çocuğunuz. Ve onun çiçek açmasını istersiniz.”
 
Bu sözler Hintli oyuncu ve yapımcı Chitra Palekar’a ait. Hindistan’ın Bangalore kentinde dün düzenlenen bir etkinlikte konuşan Palekar, kendisini onurlu bir lezbiyen annesi olarak tanıtıyor. 1990’ların başında kızının mezuniyet sonrası kendisine eşcinsel olduğunu söylemesinin ardından başlayan macerasını da şu sözlerle anlatıyor:
 
“Hepimiz heteroseksüellikle yetiştik. Benim eşcinselliğe dair bilgim filmler ve edebiyat aracılığıyla olmuştu. Ama onu hemen kabul ettim. Çünkü iki dakika öncesinde neyse oydu. Benim için onunla ilgili hiçbir şey değişmedi.”
 
“Eşcinsellik Hariç Her Konuda Konuşan Bir Aktivisttim”
Palekar’ın kızına karşı tek kırgınlığı ise, cinsel yönelimini kendisiyle paylaşmak için 4-5 yıl beklemiş olması. Ama belki de bunun sebebi kendi sözlerinde gizli: “Eşcinsellik hariç her şey hakkında konuşan bir aktivist olduğumu fark ettim.”
 
Palekar’ın 41 yaşındaki kızı şimdi University of Western Australia’da ders veriyor. Kızının 14 yıldır birlikte yaşadığı partnerini düşününce Palekar “çoğu heteroseksüel bile o kadar uzun süre birlikte yaşamıyor” diyor.
 
Palekar, eşcinsellerin hakları için mücadele eden bir anne. Kendisi, Aralık ayında Hindistan’da eşcinselliğin yeniden suç olarak kabul edilmesinin ardından yapılan eylemlerde yer alarak şu sözlerde bulundu: “Ben kızımı başkalarından farklı görmezken, mahkeme nasıl ona sırf cinsel yöneliminden ötürü suçlu diyebilir?” 

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam