26/04/2010 | Yazar: Kaos GL

Hindistan’ın Brokeback Dağı/Brokeback Mountain

Hindistan’ın Brokeback Dağı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hindistan’ın Brokeback Dağı/Brokeback Mountain’a cevabı olarak nitelendirilen ve Hindistan’da ilk kez iki erkeğin öpüştüğü film olan Dunno Y ... Na Jaane Kyun’un gösterime girmesine sadece haftalar kaldı.
 
Filmin afişi de kendisi de hazır. Şimdi bir tek sorun var o da Hintli izleyicilerin filme hazır olup olmadığı. Eşcinsel hakları savunucuları filmden memnun olsa da, geçtiğimiz haftalarda gösterime giren Love, Sex ... and Dhokha adlı film, çıplaklık içerdiği için bile tepki almıştı. Bu yüzden halk bu filmi nasıl karşılayacak bilinmiyor ve film gösterime girmeden olay yaratacak gibi görünüyor.
 
Film, kariyerinin parlamasını bekleyen bir modelin Bombay’a gelmesini ve burada yaşadığı eşcinsel ilişkiyi konu alıyor.
 
Hindistan’ın ilk eşcinsel dergisi olan Bombay Dost’un editörü Ashok Row Kavi, filmi henüz izlememiş olsa da, fragmanından gayet memnun ve “Oldukça iyi gözüküyor” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Film, Hindistan’da eşcinsel olmanın karmaşıklığını gözler önüne seriyor. Tabular hâlâ çok güçlü ancak zamanla kırılacağını umuyoruz.”
 
Hindistan’da cinsellik ya da öpüşme sahnesi içeren filmelere bile iyi gözle bakılmıyor. Ancak geçen hafta Bombay’da düzenlenen Gey Filmleri Festivali fazlaca izleyici çekmeyi başardı. Festivalde sadece Hindistan’dan 25 film gösterildi.
Guardian
 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam