27/11/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Polis için LGBT rehberlerinin hazırlandığı Hindistan’ın Pune kentinde geçtiğimiz haftasonu polis memurları LGBT konusunda eğitim aldı.

Hint Polisi LGBT Eğitimi Aldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Polis için LGBT rehberlerinin hazırlandığı Hindistan’ın Pune kentinde geçtiğimiz haftasonu polis memurları LGBT konusunda eğitim aldı.
 
Hindistan’ın en büyük sekizinci kenti Pune’de düzenlenen ilk onur yürüyüşünden bir yıl sonra polis, LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) bireylere nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda bir rehber hazırlıyor.
 
Şehirde bulunan 32 karakolun tamamından gelen memurlar Hindistan’daki LGBT bireylerin ihtiyaçları ve sıkıntılarına dair bilinç yükseltmeyi hedefleyen bir atölye çalışmasına katıldılar.
 
Atölye, Pune kenti emniyet müdürü Gulabrao Pol ve suç komiseri Shahaji Solunke’nin talimatıyla polis ihbarın sosyal güvenlik birimi tarafından düzenlendi. Eğitim ise LGBT sağlık savunuculuğu grubu the Sampathik Trust tarafından verildi.
 
Uzman Müfettiş Bhanupratap Barge, The Times of India gazetesine yaptığı açıklamada kendi şubesine son zamanlarda şüphelinin ya da şikayetçinin LGBT olduğu çeşitli vakalar geldiğini ve bunların itinayla ele alındığını belirtti.
 
Barge ‘Küçük hatalar kurbanda ya da şüphelide zihinsel travmaya yol açabilir,’ dedi.
 
‘Bu tür durumlar için polisleri eğitmemiz gerekiyor. Ayrıca bu tür kişilerin üstlerini arama ya da onları gözaltına alma konusunda yol gösterecek rehberlere ihtiyaç var.’
 
Rehberler hazırlandığında görüş ve onayları için Maharashtra eyalet polisi Genel Müdürlüğü’ne ve eyaletin Ev İşleri ve Hukuk şubelerine gönderilecek.
 
Eşcinsellerin hak mücadelesindeki onunca yılına dikkat çekmek amacıyla geçen yıl 11 Aralık’ta düzenlenen Pune’deki ilk onur yürüyüşüne yaklaşık yüz kişi katıldı.
 
 http://gaystarnews.com/article/indian-police-get-schooled-lgbt-issues241112 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam