02/12/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Hırvatistan Anayasası’nda evliliği yalnızca kadın ve erkek arasındaki bir birlik olarak tanımlayan değişiklik oy verenlerin üçte ikisinin desteğini aldı.

Hırvatistan’dan Eşcinsel Evliliklere Yasak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hırvatistan’da dün yapılan referandumda eşcinsel evliliklere yasak getirilmesi kararı çıktı.
 
Hırvatistan Anayasası’nda evliliği yalnızca kadın ve erkek arasındaki bir birlik olarak tanımlayan değişiklik oy verenlerin üçte ikisinin desteğini aldı. Referandumda “Evliliğin kadın ve erkek arasındaki birlik olduğuna katılıyor musunuz?” sorusu soruldu.
 
Kilise Desteğiyle LGBT Haklarına Tehdit
Tasarı, “Aile Adına” adlı Katolik bir grubun yeterli sayıda imza toplamasının ardından parlamentoya geldi. Hükümet ve insan hakları gruplarının karşı çıktığı referandum kararı, muhalefetteki sağcı Hırvat Demokrat Birliği’nin desteğiyle geldi.
 
"Eşcinsellik değil, nefret bir tercihtir!"
 
Başbakan Zoran Milanovic, referandumla kişilerin seçme ve mutluluk haklarının tehdit edildiğini ifade etti. Ayrıca hükümet, ilerleyen günlerde eşcinsel çiftlere daha fazla hak sağlayacak düzenlemeler getirme vaadinde bulundu.
 
Temmuz ayında Avrupa Birliği üyesi olan ülkede 2002 yılında yapılan ilk Onur Yürüyüşü sağcı grupların saldırısına uğramış, sonraki yürüyüşler de yoğun güvenlik önlemleri altında yapılmıştı.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret