01/12/2018 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu, 1 Aralık Dünya AIDS günü açıklamasında HIV ile yaşayanların karşılaştığı çoklu ayrımcılığa dikkat çekti.

“HIV kontrol altına alınabilir, önemli olan HIV ile yaşayanlara yönelik nefretin kontrol altına alınması” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu, 1 Aralık Dünya AIDS günü açıklamasında HIV ile yaşayanların karşılaştığı çoklu ayrımcılığa dikkat çekti.

Türkiye’de sosyal hizmet alanında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıkla mücadele etmek için sosyal hizmet uzmanlarından oluşan Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu, 1 Aralık Dünya AIDS günü için bir açıklama hazırladı.

HIV ile yaşayanların karşılaştığı ayrımcılığa dikkat çeken Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu’nun açıklaması, 1 Aralık Dünya AIDS gününde yalnızca HIV ile yaşayan insanların artışına odaklanılmaması gerektiğine dikkat çekiyor. Açıklamada HIV ile yaşayanların herkes gibi eşit haklara sahip olduğu vurgulanıyor.

Açıklamanın tamamı şöyle:
“1 Aralık Dünya HIV & AIDS Farkındalık Günü ile ilgili söylemlerin yalnızca HIV ile yaşayan insanların artışına odaklanmasını üzüntü ile takip ediyoruz. HIV ile yaşayan insanların pek çok alanda ayrımcılık yaşadığını görmezden gelmenin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Söz konusu ayrımcılıklar HIV ile yaşayan kişileri psikososyal anlamda olumsuz etkilemekle birlikte HIV ile yaşayanların sosyal hizmetlerden etkili bir şekilde faydalanabilmelerini de engelliyor. Sağlık hakkına erişimden çalışma hayatına, eğitim hakkına erişimden sosyal hayata, yasal haklara erişimden barınma hakkına HIV ile yaşayan kişiler herkes gibi eşit haklara sahiptir. 

Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu olarak HIV ile yaşayan kişilerin herkes gibi haklarına erişebilmeleri için mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Sosyal hizmet uzmanlarına ve ruh sağlığı alanında çalışan diğer meslek profesyonellerine düşen görevin ve sorumluluğun bilincindeyiz.

HIV kontrol altına alınabilir. Önemli olan HIV ile yaşayanlara yönelik nefretin, ayrımcılığın, baskının kontrol altına alınmasıdır. 

1 Aralık Dünya HIV & AIDS Fakındalık Günümüz Kutlu Olsun!”


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam