01/12/2015 | Yazar: Yıldız Tar

HIV’le yaşayan Birleşik Krallık’tan on beş erkek, önyargıyla mücadele etmek için soyundu.

HIV önyargısına karşı soyundular Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HIV’le yaşayan Birleşik Krallık’tan  on beş erkek, önyargıyla mücadele etmek için soyundu.

Birleşik Krallık’ın dört bir yanından on beş erkek 1 Aralık Dünya AIDS Günü için soyundu. Eşcinsel Erkek Sağlık Kuruluşu GMFA kampanyası için FS dergisine soyunan HIV-pozitif erkekler, “dünyaya HIV’le yaşayan erkeklerin de seksi olduğunu göstermeyi” hedefliyor.

Derginin editörü Ian Howley neden böyle bir çalışma yaptıklarını şöyle anlatıyor:

“Bu işe başlamaya beni iten neden HIV’le yaşayan geylerin kendilerini çekici hissetmediklerini gösteren bir araştırmaydı. Herkes seksi hissetmek ister ve sağlıklı bir cinsel hayatı hak eder.

“Modellerimizin hepsi HIV’le yaşayan erkekler. Bazıları daha birkaç ay önce tanı almasına rağmen bu çalışmada yer almak istedi çünkü HIV tanısı almanın kim olduklarını değiştirmediğini göstermek istediler.”

Çekimlerde yer alan 25 yaşındaki Sadiq, “Önyargı iki farklı şeyden kaynaklanabilir: Cehalet ve kötücüllük. Cehaletle mücadele edebilirim ama kötücüllük için ayıracak hiç vaktim yok” diyor.

Eşcinsel Erkek Sağlık Kuruluşu GMFA Başkanı Matthew Hodson ise, “Damgalamak ve önyargı kişilerin test olmasını ve tedaviye erişimini, eşcinsel ve biseksüel erkeklerin HIV’e ilişkin konuşmasını engelliyor. Bu sebepten HOV’e ilişkin önyargı ve korkuyla mücadele etmek çok hayati önem taşıyor” diyor.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam