05/12/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Hâlâ Tanığız Platformu Çağlayan Adliyesi önünde, ‘On altı yılın hesabını tutuyoruz’ dedi.

Hâlâ Tanığız Platformu: On altı yılın hesabını tutuyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pınar Selek’in yeniden yargılandığı Mısır Çarşısı davası öncesi Hâlâ Tanığız Platformu Çağlayan Adliyesi önünde, “On altı yılın hesabını tutuyoruz” dedi.
 
Fotoğraf: Sosyal medya
 
Hâlâ Tanığız Platformu, Sosyolog Pınar Selek’in on altı yıldır yargılandığı Mısır Çarşısı davasının İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşması öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.
 
Pınar Selek’in yargılandığı Mısır Çarşısı davasında Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin müebbet hapis kararını bozmasının ardından yargı süreci yeniden başladı.
 
Savcılık mütalaa ve taleplerini açıklayacak
 
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi 3 Ekim’de görülen son duruşmada Yargıtay bozma kararına uyarak Pınar Selek hakkında verilmiş olan mahkumiyet kararını ve yakalama kararını ortadan kaldırdı. Bugün de Savcılık makamının davaya ilişkin mütalaası ve taleplerini açıklaması bekleniyor.
 
Duruşma öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde toplanan Hâlâ Tanığız Platformu üyeleri ise, “On altı yılın hesabını tutuyoruz” dedi.
 
“On altı yıldır mahkeme kapılarındayız. On altı yıldır diye başlayan cümleleri dahi eskitecek kadar uzun zamandır garip bir döngünün içindeyiz. On altı yıldır süren, on altı yıldır süründürülen Pınar Selek davasında bugün yeni bir duraktayız” diyen Platform,  on altı yıldır dayatılana inat bambaşka bir tarih oluşturduklarını hatırlattı.
 
“Elden alınmaya çalışılan hayata anlam üretmek”
 
Platform, yaşamak ve yaratmak üzere Pınar Selek’i görmek, başka başka meydanlarda el ele farklı meseleler için onunla birlikte yürümek istediklerini de vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
“Pınar, insan sabrı ve kudretini sınayan bu insafsızlığa, bu hakkaniyetsizliğe çalışarak, üreterek ve doya doya yaşamaya devam ederek dayanıyor. Bugün doktorasını verdiği Strasburg Üniversitesi başta olmak üzere, dünyanın farklı köşelerinden öğretim üyesi, gazeteci, siyasetçi, yazar, avukat, aktivist dostlarımız bir kez daha yanımızda. Bizleri ortak davamız ve Pınar’ın ördüğü güzelim ağlar buluşturdu.
 
“Aslında burada yaptığımız şey, birbirimize verdiğimiz ortak mücadele sözünü bir kez daha var gücümüzle yinelemek. Birbirimizin varlığından güç alarak elden alınmaya çalışılan hayata anlam üretmek.”
 
Nihai beraate kadar buradayız!
 
Platform son olarak, “28 Şubat karanlığının ürünü bu davanın adaletle nihayetlendirilmesi, yüzleşme ve demokrasi mücadelesi adına da sınav niteliğinde. On altı yıldır söylediğimiz üzere, mücadelemiz sadece tek bir insan için değil adalet ve özgürlük hakkımız için. Bu ülkeye inanabilmek, onu memleket sayabilmek için. Nihai beraate kadar buradayız. Nihai beraate kadar bu davanın takipçisiyiz” dedi.
 
Platform üyeleri basın açıklamasının ardından dava duruşmasını takip etmek üzere Adliye’ye geçti. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam