29/12/2014 | Yazar: Sultan Keleş

Sokak tacizini engellemeyi, tacize uğrayanlarla dayanışmayı hedefleyen HollaBack! artık İzmir’de!

HollaBack! İzmir dayanışmaya çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sokak tacizini engellemeyi, tacize uğrayanlarla dayanışmayı hedefleyen HollaBack! artık İzmir’de!

İngilizce “Sana laf atana karşı koy!”, “Cevap ver!” ve “Sessiz kalma!” anlamlarına gelen HollaBack! hareketi aktivistleri, İzmir’deki ilk açık toplantılarını Perşembe akşamı yaptılar.
 
Toplantıda Hollaback! hakkında yapılan bilgilendirmenin yanı sıra daha önce gerçekleştirilen toplantılar aktarıldı. Kurdukları mobil HollaBack! uygulamasıyla şehrin taciz haritasını oluşturmayı planlayan aktivistler, hareketi sokakta duyurmak için düşündükleri eylem-bildiri çalışmaları hakkında konuştular.
 
HollaBack! nedir?
 
HollaBack! Amerika’da ortaya çıkmış, 2005 yılından beri 25 ülkede, 14 ayrı dilde çalışma yürüten uluslararası bir hareket. Türkiye’de daha önce İstanbul’da yürütülen çalışmadan sonra Hollaback! artık İzmir’de.
Hareket, 2005 tarihinde 3 erkek ile 4 kadının “Sokak tacizlerini nasıl engelleyebilirim?”, “Bir erkek olarak bana düşen sorumluluk nelerdir?’’ gibi sorulara cevap arayarak New York’ta kuruldu.
 
HollaBack! İzmir hareketine http://izmir.ihollaback.org/ adresinden ulaşabilirsiniz. Sitede, tacize şahit olduğunuzda yapabileceklerinizden taciz tanıklıklarına “sokak tacizine son verebiliriz” mesajı veriliyor.

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
nefret