06/11/2019 | Yazar: Yaşar Gülmez

Hollanda’nın Almere kentinin belediyesi bir ilke imza atarak, bir yaya geçidini trans kimliğini simgeleyen renklere boyadı.

Hollanda’da bir ilk: Trans yaya geçidi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dünya’nın farklı kentlerinde yaygınlaşan ve sıkça karşılaştığımız gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlere, yaya geçitlerine bir yenisi daha eklendi. Ama bu defa yaya geçidinin renkleri farklı; Pembe, Mavi ve Beyaz.

LGBTİ+ kimliğine farkındalığı arttırmak amacıyla yerel yönetimler tarafından yapılan bu uygulamalara, Hollanda’nın Almere kentinin belediyesi bir ilke imza atarak, bir yaya geçidini trans kimliğini simgeleyen renklere boyadı.

 2 Kasım Cumartesi günü yapılan, Almere Winter Pride Walk ile açılışı yapılan geçit, bir ilk ve örnek olacak nitelikte. Açılış sırasında yapılan konuşmada “Almere herkesin kendini değerli olarak gördüğü ve evinde hissettiği bir şehir, bu LGBTİ’ler için de geçerli” denildi.

LGBTİ+ renklerinin yer aldığı yaya geçitlerinin diğer örnekleri, İngiltere’nin başkenti Londra’da, Kanada’da Vancouver’de, Avustralya’da Sidney’de ve Fransa’da Paris kentinde yer alıyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam