28/11/2012 | Yazar: Evren E. Çakmak

8. Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ilk durağı Kocaeli idi. Dün yapılan etkinlik Eğitim-Sen Kocaeli şubesi ev sahipliğinde Kaos GL Kocaeli il temsilcileri ve Kocaeli LGBT oluşumu tarafından organize edildi.

Homofobi Karşıtı Buluşma ‘Yoldaş Kocaeli’ ile Yola Çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

8. Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ilk durağı Kocaeli idi. Dün yapılan etkinlik Eğitim-Sen Kocaeli şubesi ev sahipliğinde Kaos GL Kocaeli il temsilcileri ve Kocaeli LGBT oluşumu tarafından organize edildi.
 
Homofobi Karşıtı Medya Okurluğu Atölyesi
Etkinliğin ilk oturumu Homofobi Karşıtı Medya Okurluğu atölyesi idi. Kaos GL Eğitim ve Medya İzleme Koordinatörü Seçin Tuncel konuya ilişkin bir sunum yaptı. Sunumda haber örnekleri üzerinden medyanın dili, klişeleri ve bu dilin altında ki ideolojik altyapı aktarıldı.
 
Heteroseksizme Karşı Yerel Aktivizm
İkinci oturum da ise Heteroseksizme Karşı Yerel Aktivizm toplantısı gerçekleştirildi. Yerel aktivizm pratikleri, önemi ve metotlarının konuşulduğu bu toplantıyı Kaos GL Derneği Örgütlenme Koordinatörü Evren E. Çakmak yürüttü.
Etkinlik Kocaeli’de yapılabilecek çalışmaların konuşulması ile son buldu.  
 
Siz de Kocaeli örgütlenmesi ile iletişime geçmek ve bilgi almak istiyorsanız Kocaeli@kaosgldernegi.org adresine mail atabilirsiniz.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri Nedir?
Kaaos GL Derneği,  geçtiğimiz günlerde Homofobi Karşıtı Buluşma’yı kendi mücadele alanlarına uyarlayarak, şehirlerinde ve kampüslerinde örgütlemek isteyen öğrenci toplulukları ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulundu.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel etkinlikleri Kasım 2012- Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Bu yıl 8. kez düzenlenecek olan Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları boyunca toplam 20 şehirde homofobi ve transfobi karşıtları ile buluşacak.
 
8. Buluşma’ya siz de ev sahipliği yapabilirsiniz!
Buluşmayı sahiplenen öğrenci toplulukları ve akademisyenlerle birlikte “Homofobiye Karşı Kampüs Buluşmaları” her yıl daha fazla üniversite kampüsüne taşınıyor. Siz de kampüsünüzde, şehrinizde buluşmaya ev sahipliği yapabilirsiniz.
 
Şimdiye kadar Mersin, Adana, Trabzon, Aydın, Samsun, Eskişehir, Kars, Muğla, Kayseri, İstanbul, Edirne, Antalya, Kırşehir, Van, İzmir, Diyarbakır, Çanakkale, Niğde, Isparta’da etkinlikler yapıldı. Bu şehirlerle birlikte ev sahipliği yapacak yeni şehir ve kampüslerde buluşmalar organize edilecek.
 
“Homofobi kimin meselesi?”
Homofobi Karşıtı Buluşma, cinsiyetçiliğe, militarizme, milliyetçiğe, homofobiye ve transfobiye karşı toplumsal muhalefetin sesini yükseltmeye çalışıyor. “Homofobi kimin meselesi?” sorusuna yanıt bulmak için yola çıktıklarını belirten HKB Koordinasyonu şunları söyledi:
 
“Kaos GL, homofobi meselesi ile seksizm, milliyetçilik, ırkçılık, militarizm arasındaki bağlantılara dikkat çekince, "homofobi kimin meselesi?" sorusu akademide ve sivil toplumun farklı kesimlerinde sahiplenildi. Böylece Homofobi Karşıtı Buluşma’yı kendi mücadele alanlarına uyarlayarak, şehirlerinde ve kampüslerinde örgütlemek isteyen öğrenci toplulukları ve sivil toplum örgütleri ortaya çıktı. Bu sayede LGBT bireylerin henüz görünür olamadıkları şehir ve kampüslerde de homofobi meselesi tartışılabiliyor.”
 
Siz de Homofobi Karşıtı Buluşmayı yerelinize getirmek isterseniz umut@kaosgl.org adresinden Kaos GL ile iletişime geçebilirsiniz. 
 
* Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Canada Fund for Local Initiatives tarafından desteklenmektedir.

Etiketler: yaşam
İstihdam