01/03/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Bu yıl 8. kez düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Ayakları yoluna devam ediyor. ‘Küresel Ayrımcılığa Karşı Yerel İttifak’ başlığı altında bu yıl 20 şehirde etkinlikler düzenleniyor

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Mart Programı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl 8. kez düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Ayakları yoluna devam ediyor. “Küresel Ayrımcılığa Karşı Yerel İttifak” başlığı altında bu yıl 20 şehirde etkinlikler düzenliyor.

 
Homofobi Karşıtı Buluşma, cinsiyetçiliğe, militarizme, milliyetçiğe, homofobiye ve transfobiye karşı toplumsal muhalefetin sesini yükseltmeye, küresel ölçekte bir sorun olan ayrımcılığa karşı “yerellerin ittifakını” mümkün kılmaya çalışıyor.
 
Buluşma kapsamında bir çok ilde yerelin sorunları ve ihtiyaçları da konuşulacak. Dönüşüm için çözüm yolları aranacak.
 
Homofobi Karşıtı Program kapsamında, Kocaeli, Eskişehir, Samsun, Mersin, Edirne'de etkinlikler düzenledi. Mart ayında ise Diyarbakır, Sakarya, Balıkesir, Kars, Nazilli, Muğla, Malatya, Antalya, Bursa, Adana, homofobi ve transfobi karşıtları ile bir araya gelecek.
 
Kaos GL Derneği, Nisan ayında "Homofobi ve Transfobiye Karşı Mülteciler Buluşuyor" temasıyla, Isparta, Nevşehir, Kayseri, Denizli'de mültecilerle buluşacak. 
 
Etkinliklerin kesinleşen programı şöyle;
 
Diyarbakır: 2 Mart, Cumartesi, Diyarbakır’da LGBT’lerin Sorunları
Kaos GL’in Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı Diyarbakır Etkinliği kapsamında Hebun LGBT Derneği ile Diyarbakır’da LGBT’lerin sorunları üzerine Diyarbakır Barosunda panel organize edilecek.
 
Sakarya: 5 Mart, Salı,
13:00; Açılış: Heteroseksizme Karşı “yoldaşlık”
14:00; Atölye: “Hoşgörü ve Hizmet; LGBT Bireyleri Sistem Nereden Vuruyor?”
Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Öğrencilerinin katkılarıyla hetroseksizmin toplumsal boyutları ele alınırken, aynı zamanda sosyal hizmet uzmanlarının mesleki sorumlulukları ve heterosekizm karşıtlılığı ele alınacak. Yer: Bilgi Kültür Merkezi, Çark Cad. Asım Hamdi Aprt. No: 66/38 Kat:3
 
Balıkesir: 6 Mart, Çarşamba
10.30 – 12.30; Atölye, “Tüm Lezbiyenler Feminist, Feministler Lezbiyen midir?”
13.30 – 15.00; Feminizm ve LGBT Hareketi 
8 Mart Dünya kadınlar günü dolasıyla Balıkesir’de feminizm ve toplumsal cinsiyet konuları ele alınacak. “tüm feministler lezbiyendir”, “lezbiyenler feministir” genellemeleri neyin üstünü örtüyor. Kaos GL’den İdil Engin Deniz, Seçin Tuncel ve Evren E. Çakmak üniversite öğrencileriyle birlikte tartışacak. Yer: Ada Kafe, Atalar Cad. Zeyrek Sk.
 
 
 
 
Kars: 11 Mart, Pazartesi, 16:00; Panel: Homofobi ve “Yoldaşlık”
Homofobi ve transfobiye karşı neden mücadele etmemiz gerekir? Toplumsal muhalefet ve homofobi karşıtlığı kavramlarını Kaos GL’den Gülüstan Aydoğdu, Evren E. Çakmak birlikte tartışacaklar.  Yer: Eğitim Sen Kars Şubesi
 
Nazilli: 20 Mart, Çarşamba, 17:00; Atölye, “Eşcinseller Aşk Yaşıyor mu?”
Eşcinseller aşık olur mu? sorusuna verilebilecek en güzel yanıtı Yıldırım Türker verdi. “Bir erkek, bir erkeği; bir kadın, bir kadını sever. Kuracağımız ikinci cümle mutlaka politik olacaktır.”  Bizde eşcinsel aşk ve varoluş üzerine sorularımızı rahatça sorabileceğimiz bir atölye düzenliyoruz. Kaos GL’den Seçin Tuncel, Aylime Aslı Demir, Evren E. Çakmak’ın katılımlarıyla, Yer:  Adnan Menderes Üni. Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi
 
Muğla: 22 Mart, Cuma, Eğitimde Heteronormativite
Muğla’da Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında iki ayrı etkinlik düzenleniyor, “Eşcinsel Dernekleri eşcinselliği mi yayıyor” yargısını Aylime Aslı Demir, Seçin Tuncel ve Emre E. Çakmak’ın katılımıyla atölyede tartışmaya açıyoruz. Öğleden sonrada Yasemin Şafak ve Remzi Altunpolat’ın katılımıyla Eğitimde Heteronormativitenin LGBT’lerin hayatını nasıl kuşattığını tartışmaya açıyoruz.  Yer: Muğla Sıtkı Koçman Üni. AKM-B Salonu
 
Malatya: 23 Mart 2013, Cumartesi, Pazar,
Malatya’da toplumsal cinsiyet rollerine sığmayan çocukların sorunlarını tartışmak için buluşuyoruz. Prof. Dr. Melek Göregenli, Dr. Koray Başar, Rehber öğretmen Yasemin Şafak ve Kaos GL temsilcileri Seçin Tuncel ve Umut Güner’le Malatya’da Rehber öğretmenlerle bir araya geliyor.   
 
Antalya: 26-27 Mart, Film Gösterimleri ve Söyleşiler,
Antalya’da LGBT’ler ve homofobi karşıtları ile Kale İçi Zula Cafe’de 26 -27 Mart Salı ve Çarşamba günleri bir araya geliyoruz. 26 Mart’ta 19.00; Film Gösterimi: Benim Pembe Hayatım, 27 Mart Çarşamba ise, 18.00; Film Gösterimi ve Söyleşi: Lola ve Bilidikid’i hep birlikte izleyip üzerine tartışıyoruz. 
 
Bursa: 29 Mart, Cuma, Eşcinsellikle İlgili Mitler ve Bilimsel Doğrular,
Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencilerinin katkılarıyla 29 Mart 2013’de iki ayrı etkinlikle bir araya geliyoruz. Eşcinsellikle ilgili sıkça sorular atölyesini Kaos GL’den Evren E. Çakmak ve Seçin Tuncel katılıyor. Psikiyatr Umut Altunöz’de 13:30’da Eşcinsellikle ilgili mitler ve bilimsel doğrular başlıklı bir konferans verecek.
Yeri ilan edilmeyen etkinlikler daha sonra ilan edilecektir.
 
Adana: 30 Mart, Cumartesi, LGBT’lerin Adalete Erişiminin Önündeki Engeller
Kaos GL’in Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı Adana Etkinliği kapsamında panel ve atölye gerçekleştirilecektir.
 
8. Buluşma’ya siz de ev sahipliği yapabilirsiniz!
Buluşmayı sahiplenen öğrenci toplulukları ve akademisyenlerle birlikte “Homofobiye Karşı Kampüs Buluşmaları” her yıl daha fazla üniversite kampüsüne taşınıyor. Siz de kampüsünüzde, şehrinizde buluşmaya ev sahipliği yapabilirsiniz.
  
Bu Etkinlik Kaos GL’in Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri Programı Kapsamında Kanada Büyükelçiliği tarafından desteklenmektedir. 
 
 

 


Etiketler: yaşam
İstihdam