16/05/2014 | Yazar: Yıldız Tar

17 Mayıs Homofobi Karşıtı Gün için 9 şehirde etkinlikler yapılıyor, nefret cinayetleri ve Soma katliamının ardından işçi cinayetlerine karşı mücadele büyüyor!

Homofobi Karşıtları 9 Şehirde #17Mayıs İçin Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
17 Mayıs Homofobi Karşıtı Gün için 9 şehirde etkinlikler yapılıyor, nefret cinayetleri ve Soma katliamının ardından işçi cinayetlerine karşı mücadele büyüyor!
 
Kaos GL Derneği’nin gündemleştirdiği 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün kapsamında bu sene 9 şehirde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Soma’da yaşanan madenci katliamı ile birlikte bu yıl nefret cinayetlerinin yanı sıra işçi cinayetlerine karşı da etkinlikler yapılacak.
 
“17 Mayıs mayası tuttu!”
17 Mayıs etkinliklerinin 9 şehirde yaygınlaşması hakkında görüşlerini aldığımız Kaos GL Derneği’nden Ali Erol, “17 Mayıs mayası tuttu” dedi. Erol şunları kaydetti:
 
“Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Gün vesilesiyle 9 sene önce Ankara’da başlattığımız 17 Mayıs etkinliklerinin bu sene birçok şehirde gündemleşmesi sevindirici. Heteroseksizme karşı mücadelede 17 Mayıs mayasının tuttuğunu görüyoruz. Yine Soma’da yüzlerce maden işçisinin yaşamını yitirmesinin ardından; nefret cinayetleri ile işçi cinayetlerinin birlikte gündemleştirilmesi ortaklaşa mücadele açısından umut verici. Yıllardır dediğimiz gibi, katilleri biliyoruz! Homofobik ve transfobik cinayetlerin sorumluları işçi cinayetlerinin de sorumlularıdır. Soma katliamının da sorumlularıdır!”
 
Ankara:
Kaos GL Derneği bu sene Homofobi ve Transfobi Karşıtı Buluşma’nın (HKB) 9.sunu düzenliyor. Bir yıl boyunca ülkenin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar’ın enerjisiyle Ankara’da 17 Mayıs haftası panel, forum, atölye, tiyatro ve eylemlerle gündemleştiriliyor.
 
Buluşmanın 17-18 Mayıs tarihlerinde Ankara Üniversitesi ATAUM Prof. Dr. Necdet Serin Konferans Salonu’nda gerçekleşecek ana programında ise dünyaca ünlü iki isim yer alıyor. Trans aktivist ve avukat Tamara Adrian ile queer kuramcısı Jack Halberstam Ankara’da homofobi ve transfobi karşıtlarıyla bir araya gelecek.
 
Homofobi, transfobi ve iş cinayetlerine karşı sokağa!
Homofobi ve transfobi karşıtları bu yıl Soma’da yaşamını yitiren işçiler için de yürüyecek. Yürüyüşün bu seneki sloganı ise şöyle: “Katilleri biliyoruz! Homofobik ve Transfobik cinayetlerin sorumluları Soma katliamının da sorumlularıdır!”
 
ODTÜ’de kitlesel yürüyüş!
Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) 10 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen Onur Yürüyüşüne 1500 civarında kişi katıldı. ODTÜ LGBTİ Dayanışmasının çağrısıyla bu sene dördüncüsü düzenlenen yürüyüş, bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kalabalık kampüs yürüyüşü oldu.
 
Edirne’de panel
Kaos GL’den Esra Aynacı 17 Mayıs Cumartesi günü 17.00’de Af Örgütü’nün konuğu olarak Edirne Ünisite’de bir konuşma yapacak. Edirne’de homofobi ve transfobiye karşı mücadelenin yolları aranacak.
 
Lefkoşa’da “renkleri elinden alınanlar” için yürüyüş
Kuir Kıbrıs Lefkoşa’da nefret ve iş cinayetlerine karşı yürüyecek. 17.00’de Kuğulu Park’tan başlayacak yürüyüş; “renkleri ellerinden alınanlar”, yaşamı karartılanlar, Soma’daki madenciler, nefret cinayeti sonucu öldürülen eşcinsel ve translar için yapılacak.
 
İstanbul:
Sosyal Politikalar Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Derneği (SPoD) 17 Mayıs Cumartesi günü The Hall’de medyada nefret söylemi üzerine bir panel düzenleyecek. Panelin ardından LGBTİ kültür, sanat portalı “Çarkmag”ın lansmanı yapılacak.
 
Boğaziçi’nde de nefret ve işçi cinayetlerine karşı yürüyüş
Boğaziçi LuBUnya 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün için yapmayı planladığı yürüyüşü Soma’da yaşanan facianın ardından değiştirdi. LuBUnya nefret cinayetlerinin yanı sıra işçi cinayetleri için de yürüyecek.
 
Okan Üniversitesi’nde belgesel gösterimi
Okan Üniversitesi İnsan Hakları ve Özgürlükleri Topluluğu Kaos GL’nin düzenlediği 9. Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Hafta dolayısıyla 13 Mayıs Salı günü 11.00’de “Nefret” belgeselini gösterdi.
 
Tıp öğrencilerinden 6 şehirde etkinlik
Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC) de 17 Mayıs için Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Kütahya ve Samsun’da film gösterimleri, panel ve çeşitli etkinlikler düzenliyor. 

Etiketler: yaşam
nefret