31/03/2009 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

Bugün Avrupa Birliği’nin Temel Haklar Ajansı’nın Avrupa Birliği ülkelerinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelindeki ayrımcılık ve Homofobi üzerine bir rapor yayınladı.

Bugün Avrupa Birliği’nin Temel Haklar Ajansı’nın Avrupa Birliği ülkelerinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelindeki ayrımcılık ve Homofobi üzerine bir rapor yayınladı.
 
Avrupa Birliği’ndeki LGBT bireylerin sosyal ve yasal durumunu en kapsamlı biçimde ele alan rapor ILGA-Europe tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu rapor AB’deki LGBT’lere karşı nefret suçları ve nefret söylemleri ile ilgili duyulan endişeyi doğrulayan nitelikte. Okullarda yaşanan çok sayıdaki zorbalık ve aşağılama, çoğu ölümle sonuçlanan transgenderlara yönelik saldırılar raporda ayrıntılı yer alan maddeler. Raporda yer alan bir diğer önemli ve ciddi sorun da raporlanamayan homofobik ve transfobik suçlar ile polisin bu suçlarla baş etmekteki yetersizliği ve eksikliği. Rapor, Sadece 12 AB üyesi ülke cinsel yönelim temelinde nefreti kışkırtmayı, şiddeti ve ayrımcılığı ceza gerektiren suç olarak tanımlayan kanunları çıkardığının altını çiziyor.
Diğer yükselen bir endişe eğitim kurumlarında LGBT bireylere karşı taciz ve tartaklamadaki artışlar. Rapor AB üye ülkelerdeki okul yönetimlerinin bu probleme ne kadar az önem verdiklerinin de altı çiziliyor.
Rapor ayrıca, AB’deki çeşitli dini organizasyonlar tarafından LGBT bireylerin haklarının gelişimine karşı yürütülen lobiciliğe ve seferberliğe dikkat çekiyor.
Rapor transgenderlara karşı sistematik olarak yapılan ayrımcılığı da tanımlamakta. Rapor transgenderlara yönelik davranışlar LGB bireylere yönelik negatif davranışlardan çok daha şiddetli ve katı olduğunu gösteriyor.
 
 
Çeviri: İsmail Alacaoğlu

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam