14/02/2013 | Yazar: Hayriye Kara

Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı’nın İlk Çalıştayı 16 Şubat 2013’de İzmir Barosunda yapılacak.

Homofobi ve Transfobi Karşıtı Avukatlar İzmir’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı’nın İlk Çalıştayı 16 Şubat 2013’de İzmir Barosunda yapılacak.
 
Prof Dr. Melek Göregenli, Av. Veysel Ok, Av. Fırat Söyle, Av. Rozerin Seda Kip, Av. Ahmet Toköz, Av. Hayriye Kara eğitmen olacak katılacak.
 
Melek Göregenli, “Ayrımcılık, Homofobi, Cinsel Yönelim/Cinsiyet Kimlikleri” üzerine bir sunum yapacak. LGBT’lerin hukuki alanda en fazla sorun yaşadıkları alanlar üzerine vaka-analizleri yapılacak. İzmir eğitiminde, Trans geçiş süreci, Askeriye-Rapor Alma Süreci, İfade ve Örgütlenme Özgürlüğü, Nefret suçları, Çalışma Hayatı, Barınma Hakkı – Ev mühürlenmeleri, Kabahatler kanunu, İşkence Kötü Muamele konuları ele alınacak.
 
Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağına hukuk@kaosgl.org adresine neden katılmak istediğinizi belirten bir niyet mektubu ile başvurabilirsiniz.
 
Bu alanda çalışmak isteyen avukatların bilgi ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşabilecekleri Homofobi ve Transfobi Karşıtı Avukat Ağı’nın duyurusu Ekim ayında yapılmıştı.
 
Kaos GL'in Avukat Ağı Projesi Hollanda ve ABD Büyükelçilikleri tarafından desteklenmektedir. 
 
Kaos GL Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı, 16 Şubat 2013 İzmir Çalıştayı
09.00 - 10.00 Kayıt – Tanışma
Prof. Dr. Melek Göregenli Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Av. Veysel Ok Taraf Gazetesi, Av. Fırat Söyle SPOD, LAMBDA İstanbul, Av. Rozerin Seda Kip SPOD, Av. Ahmet Toköz Pembe Hayat, Av. Hayriye Kara Kaos GL
10.00 – 12.30, Ayrımcılık, Homofobi, Cinsel Yönelim/Cinsiyet Kimlikleri, Prof. Dr. Melek Göregenli Ege Üniversitesi Psikoloji Bölüm
13.30 – 15.00, Trans geçiş süreci/Askeriye-Rapor Alma Süreci, Av. Hayriye Kara
İfade ve Örgütlenme Özgürlüğü – Kaos GL Pornografi Sayısının Toplatılması/LAMBDA İstanbul Kapatılma Davası, Av. Veysel Ok
15.15 – 16.15 Nefret suçları, Çalışma Hayatı – Ahmet Yıldız Davası/Halil İbrahim Dinçdağ Davası
Av. Fırat Söyle
16.30 – 18.00 Barınma Hakkı – Ev mühürlenmeleri/Avcılar Dosyası, Av. Rozerin Seda Kip
Kabahatler kanunu, İşkence Kötü Muamele/Pembe Hayat Aktivisti Trans Bireyler-Görevi Yaptırmamak için Direnme, Kamu Malına Zarar, Hakaret Dosyası, Av. Ahmet Toköz
 
İletişim: hayriye@kaosgl.org
YER: İzmir Barosu Konferans Salonu, 1456 Sokak No:16 Kat:6 Alsancak/İzmir   
 

Etiketler: insan hakları
nefret