28/03/2011 | Yazar: Ozan Çiftçi

“MorEl, Eskişehir’in öğrenci nüfusuna rağmen, bugüne kadar bir kampus örgütlenmesinin olamamasının sıkıntısını yaşıyordu.

Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler Eskişehir’de Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“MorEl, Eskişehir’in öğrenci nüfusuna rağmen, bugüne kadar bir kampus örgütlenmesinin olamamasının sıkıntısını yaşıyordu. Bu yüzden diğer kentlerin öğrenci örgütlenmelerinin paylaşımları bize yol gösterdi ve cesaretlendirdi.”
 
6. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Eskişehir ayağı 26 Martta gerçekleşti.
 
Aynı zamanda MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu’nun da 5. yıldönümüne denk gelen buluşma, 12.30’da Eğitim Hakları Derneği (EHD)’de başladı. İstanbul, Ankara ve İzmir’den gelen öğrenciler öğrenci örgütlenmesi sorununu ve kampüslerdeki homofobiyi tartıştılar.
 
ODTÜ LGBT adına Şeref Saraç, Bilkent Renkli Düşün adına Ömer Akpınar, İTÜ Cins Arı adına Şehri Karayel, İzmir Siyah Pembe Üçgen adına Erdi, Kaos GL Eğitim Komisyonu adına Seçin Tuncel ve Evren Güvensoy’un konuşmacı olarak katıldığı tartışma sonrasında da Ferzan Özpetek’in Serseri Mayınları izlendi.
 
Katılımcılardan Ayşe şöyle konuştu: ‘Eskişehir’in öğrenci ağırlıklı nüfusunun kalabalık olmasına rağmen, MorEl olarak, bugüne kadar bir kampus örgütlenmesinin olamamasının sıkıntısı vardı üstümüzde. Bu yüzden diğer kentlerin öğrenci örgütlenmelerinin sürecini ve paylaşımlarını önemli buluyoruz. Bu etkinliğin bize yol gösterdiğini ve bizi cesaretlendirdiğini düşünüyorum.’
 
Etkinlik için yer bulma sıkıntısına değinen MorEl gönüllüsü Ozan Gezmiş ise şöyle konuştu: ‘Aslında şehir içinde yer bulmak o kadar da zor değil, çünkü bize destek olan mekanlar var ama biz bu buluşmayı Anadolu Üniversitesi kampusünün içinde gerçekleştirmeyi istemiştik. Bunu bu sene başaramadık ama böyle bir etkinliği bir üniversitede yapmayı tercih ederdik.’
 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam