15/03/2011 | Yazar: Ömer Akpınar

Türk Tabipleri Birliği öncülüğünde 16 sağlık örgütünün düzenlediği “Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı Çok Ses Tek Yürek&rdqu

Homofobi ve Transfobi Size ve Çevrenizdekilere Ciddi Zararlar Verir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türk Tabipleri Birliği öncülüğünde 16 sağlık örgütünün düzenlediği “Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı Çok Ses Tek Yürek” mitingi 13 Mart Pazar günü yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla Ankara’da gerçekleşti. Kaos GL Derneği de LGBT’lerin hastalıklı ilan edilmesine ve sağlık alanında LGBT’lerin uğradıkları ayrımcılıklara karşı mitingdeydi. 
 
Ankara Garı’nın önünde toplanan sendika, parti ve sivil toplum kuruluşları Sıhhiye’ye yürüdüler ve kurulan platformda taleplerini dile getirdiler. Basın açıklamasında “sağlık emekçilerinin güvenceli çalışma hakkı ve herkese eşit, ücretsiz ve nitelikli sağlık” taleplerini dile getiren sağlık çalışanları taşeronlaşmanın olmadığı güvenceli koşullarda çalışmak istediklerini belirttiler. Göstericilerin kullandığı sloganlar arasında “sağlık haktır satılamaz”, “holding değil tıp fakültesi”, “hekim düşmanı sağlık bakanı” ve “doktorlar sözleşmeli, vatandaşlar müşteri olmasın” yer aldı.
 
“Ne Hastalık Ne Günah, Yaşasın Eşcinsel Aşk!” yazılı pankart ve gökkuşağı bayraklarıyla mitinge katılan Kaos GL Derneği, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı istifa etmeye çağırdı. Bakan Kavaf, Hürriyet gazetesine verdiği bir röportajda eşcinselliği “biyolojik bir bozukluk, bir hastalık, bir vaka” olarak gördüğünü açıklamış, eşcinsellerin “tedavi edilmesi” gerektiğini savunmuştu. Konu hakkında görüşü istenen Bakan Akdağ ise eşcinsellere karşı toplumu “insaflı” olmaya çağırmış, bilimsel bir açıklamada bulunmamıştı.

Fotoğraf: Umut Güner

Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret