27/08/2019 | Yazar: Damla Umut Uzun

Fransa’da oynanan bir futbol maçı, hakemin homofobik tezahüratlara tepki göstermesi sonucu ikinci yarıda durduruldu.

Homofobik tezahürat maç durdurdu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fransa’da oynanan bir futbol maçı, hakemin homofobik tezahüratlara tepki göstermesi sonucu ikinci yarıda durduruldu.

Hakem Mehdi Mokhtari

Geçtiğimiz Cuma günü Fransa Erkekler 2. Ligi’nde oynanan Nancy - Le Mans maçı, hakemin homofobik tezahüratlara müdahale etmesi dolayısıyla durduruldu.

Euronews’in haberine göre maçın ilk yarısında, ev sahibi takım taraftarlarının homofobik söylemler içeren tezahüratları üzerine hakem Mehdi Mokhtari ev sahibi takımı uyardı. Takım oyuncuları taraftarların yanına gidip homofobik tezahüratlar içeren şarkıyı bitirmelerini istedi ve stadyumdan eğer durmazlarsa maçın iptal edileceği anonsu yapıldı. Hakem Mokhtari, taraftarlar şarkıyı susturana kadar maçı başlatmadı. Tezahüratların kesilmesi üzerine maç normal seyrinde devam etti.

“Mehdi Mokhtari’yi tebrik ediyoruz”

Fransa Eşitlik Bakanı Marlene Schiappa, hakem Mokhtari’nin tavrını takdir ettiğini attığı tweetle belirtti:

“Eşitlik düzenlemelerimizin izin verdiği şekilde, Nancy-Le Mans maçı sırasında söylenen homofobik şarkılar karşısında maça sertçe müdahale ettiği için hakem Mehdi Mokhtari'yi tebrik ediyoruz. Futbol tutkulu bir spordur. Herkes için öyle kalmalı.”

“Umarım bu ilk ve son olur”

Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu da benzer şekilde Mokhtari’nin tavrını sosyal medya üzerinden tebrik etti:

“Hakem Mehdi Mokhtari ve Alain Marseille heyetine, gerekli sorumluluğu alarak Nancy ve Le Mans maçını homofobik hakaretler gerekçesiyle durdurmaları konusunda tebrik ediyorum. Umarım bu ilk ve son olur.”


Etiketler: yaşam, spor
nefret