23/11/2010 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’yı

Homofobiye Karşı Kadınlar Buluşuyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’yı örgütlemek için kadınları buluşmaya çağrıyor.
 
Ayrımcılığa karşı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBT) bireylerin insan haklarının geliştirilmesi için mücadele eden Kaos GL Derneği, önümüzdeki yıl Homofobi Karşıtı Buluşma’nın altıncısını düzenleyecek.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın altıncısını örgütleme sürecinde kadınlar, 4 Aralık Cumartesi günü, Kaos Kültür Merkezi’nde biraya geliyorlar. Homofobiye Karşı Kadınlar Buluşması, saat 15:00’te başlıyor.
 
Kaos GL, Homofobi Karşıtı Buluşma’yı örgütlemeye başlarken, hareket noktalarından biri de homofobi meselesi ile cinsiyetçilik arasındaki bağlantı oldu. Bu bağlantıdan hareketle şekillendirilen Buluşma, feministler ve kadın örgütlerinin “Homofobi Kimin Meselesi?” sorusunu sahiplenmeleriyle gelişti ve zenginleşti.
 
Buluşma’nın her aşaması ve tüm programı, kadınların katılımını teşvik etme güdüsüyle inşa edildi. “Lezbiyenler ve Biseksüel Kadınlar Forumu” ve“Feminist Forum” gibi etkinlikler, Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ilkinden bu yana kadınlar tarafından örgütlenen etkinliklerin başında geldi.
 
Kazananların her yıl Buluşma programında ödüllerine kavuştukları “Kadın Kadına Öykü Yarışması”, yine Homofobi Karşıtı Buluşma ile yaşdaş bir etkinlik olarak devam ediyor.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ikincisinde, “Aç Yüzünü” isimli sergi, heteroseksüel olmayan kadınların açılmasını teşvik etme ve lezbiyenlerin ve biseksüel kadınların görünürlüğünü geliştirmek için gerçekleştirildi.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma devam ediyor. Homofobiye Karşı Kadınlar, şimdi 6. Buluşma’nın örgütlenmesi için biraraya geliyor. Homofobiye ve Cinsiyetçliğe karşı mücadelemizi forumlarla, sergilerle, kısa filmlerle, oyunlarla, atölyelerle ve daha fazlasıyla Buluşma’ya taşımak için, sen de bize katıl!
 
 
Homofobiye Karşı Kadınlar Buluşması
Tarih: 4 Aralık 2010
Yer: Kaos Kültür Merkezi,Ankara
Saat: 15:00
İletişim: Nevin Öztop & Seçin Tuncel, nevin@kaosgl.orgsecin@kaosgl.org
 
 
İlgili bağlantılar:
[[http://www.kaosgl.org/icerik/6_homofobi_karsiti_bulusmanin_hazirliklari_basladi|Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Hazırlıkları Başladı]]
[[http://www.kaosgl.org/icerik/homofobiye_karsi_bolgesel_ag|Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ]]
[[http://www.kaosgl.org/icerik/homofobiye_karsi_ogrenciler_bulusacak|Homofobiye Karşı Öğrenciler Buluşacak]]


Etiketler: kadın
nefret