23/05/2007 | Yazar: KAOS GL

Avrupa Kadın Lobisi, ‘17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Günü’ nedeniyle bir bildiri yayımladı. AKL, Avrupa'daki tüm siyasi liderlere ‘Homofobiye karşı tavır alın!’ çağrısında bulunuyor.

Homofobiye karşı tavır alın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa Kadın Lobisi, ‘17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Günü’ nedeniyle bir bildiri yayımladı. AKL, Avrupa'daki tüm siyasi liderlere ‘Homofobiye karşı tavır alın!’ çağrısında bulunuyor.

KAOS GL - 17/05/2007

Kirsti Kolthoff - Avrupa Kadın Lobisi Başkanı

Homofobi Avrupa Birliği'nde yasalara aykırıdır ve yine de geyler, lezbiyenler, biseksüeller ve transeksüeller AB'nin bütün ülkelerinde ayrımcılığa maruz kalmaktadırlar. Pek çok Avrupa ülkesinde LGBT'ler, taciz ve şiddet tehlikesi altında olmamak için önlemler almak zorundadırlar. Ayrıca hiçbir Avrupa ülkesinde, bulundukları bölgeyi inceleyip 'güvenli' olduğunu ya da en azından düşmanca olmadığını tespit etmeden, duydukları çekimi ve aşkı açıkça gösterememektedirler.

Avrupa'daki bazı siyasi ve dini liderler tarafından dile getirilen düşmanlık ve nefret, çeşitliliğe, demokrasiye ve insan haklarına saygılı açık bir toplum savunusuyla bağdaştırılamaz ve kabul edilemez. Bu demeçler, okullarda, işyerlerinde ve politikada devam eden ve artan ayrımcılığı meşrulaştırmaktadır. Bunlar, LGBT'lere karşı nefret suçlarını ve şiddeti beslemektedir.

Homofobik siyasi ve dini liderler, cinsiyet rollerine seksist ve gelenekselci bakış açısını teşvik etmektedirler ve kadınların (kendi bedenleri ve kendi cinsellikleri üzerinde özgürce karar verme, yasal kürtaja ve aile planlamasına erişim, farklı cinsiyet kimliklerini ve farklı cinsellikleri kabul eden cinsel eğitime erişim gibi) temel haklarından bazılarını reddeden aynı kişilerdir.

Avrupa Kadın Lobisi (EWL) Avrupa'da homofobi üzerine 26 Nisan 2007'de kabul edilen Avrupa Parlamentosu kararını desteklemekte ve AB kurumlarının bütün katmanlarına sürekli eylem ve kararlılık için çağrı yapmaktadır. Homofobi ve seksizmden kurtulmak, yalnızca tepkisel ve korumacı önlemler ile ilgili bir mesele değildir. Bugün, inisiyatifi ele almaya kesinlikle ihtiyaç vardır.

Dolayısıyla Avrupa Kadın Lobisi, Avrupa'daki tüm siyasi liderleri:

• Özellikle siyasi karar alma mekanizmalarında bulunan emsalleri tarafından dile getirildiğinde, homofobiye karşı planlı bir kampanya başlatmaya,

• Onur yürüyüşleri ve pro-choice gösterilerin düzenlenmesini desteklemeye,

• Okullarda ve işyerlerinde homofobiye karşı ve cinsel hakları destekleyen kampanya girişimlerini geliştirmeye,

• LGBT'lere evlenme ve evlat edinme haklarını veren yasaları tüm Üye Devletler düzeyinde desteklemeye,

• LGBT'lerin haklarını tüm AB dış politikalarında savunmaya çağırmaktadır.

Saygılarımla.

Çeviri: Kaos GL

*Meraklısına:

1990 yılında kurulmuş olan Avrupa Kadın Lobisi, Avrupa Birliği’nde (AB) 2700’ün üzerinde örgütü temsil etmektedir. Avrupa Topluluğu tarafından da desteklenen AKL, Avrupa’daki kadın örgütleriyle fırsat eşitliği ile ilgili AB kurumları arasında temas noktası olarak hizmet etmektedir. AKL’nin amacı, Avrupa düzeyinde yeni kadın görüş açısını temsil etmek ve üye devletlerdeki kadınları Avrupa sorunları konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir.



Etiketler: insan hakları
İstihdam