15/08/2017 | Yazar: Umut Güner

Allame-i cihan, her konuda fikri olan, asla ve asla homofobik olamayacak insanların bariz homofobik klişeleri ve bu klişelere cevap önerileri…

Homofobiyi matah bir şey sananlardan 16 klişe! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Allame-i cihan, her konuda fikri olan, asla ve asla homofobik olamayacak insanların bariz homofobik klişeleri ve bu klişelere cevap önerileri…

Homofobikler, canlarımız! Her an her yerde karşımıza çıkabilen homofobik tutumlar bir yana çevremiz homofobilerini çığır açan fikirler olarak sunan aymaz homofobiklerle dolu. Aymazlıktan kurtulmaları, aymaları ümidiyle bu durumla karşılaştığınızda 16 maddelik listemizle karşınızdayız.

1) “En temelde ne sorun yaşadığınızı bilmiyorsunuz”, “Sizin asıl sorununuz bu” diye sizin vizyonunuzu genişletmeye çalışırlar.

2) Neden bahsettiğinizle ilgilenmeden sizi en klişe yanıtla susturmaya çalışırlar: “Sizin gibi düşünmeyen herkes zaten homofobik/transfobik”. Biz kendimizin bile homofobik olduğu bir süreç olduğundan bahsediyoruz. Ama fobik bir yorum yaptığınızda “Zaten herkes homofobik/transfobik olabilir” demeniz bi işe yaramaz! 

3) “Homofobik/transfobik diye insanları yaftalayıp insanları kendi amaçlarınız doğrultusunda kullanmaya çalıştığınızı iddia ederler. Sivil toplum 101 dersi vermek lazım.

4) Ana akım medyada LGBTİ’lere yönelik sansürün normal ve olması gereken bir şey olduğunu, kötü örneklerin zaten yer almaması gerektiğini, bunun üzerinden mağduriyet politikası yapmamanız gerektiğini tembihlerler! 

5) Yıllardır çalıştığınız mücadelenin ve politik hattın doğru olmadığına 5 saniyede ikna olup, daha çok çalışmanız gerektiğini söylerler. “Ağlamayan bebeye meme yok” diye de eklerler!

6) Bütün politik talepleriniz mızmızlanma ya da ağlama olarak değerlendirilir ve “Artık herkes sizi biliyor ve kabul ediyor, ağlamaktan vazgeçin” derler! Pardon kim ağlıyordu?

7) Homofobilerini kusarken, tek başına homofobilerini kusmakla kalmazlar. 200 km’den cinsiyetçiliklerin belli ederler. “Kadınlar da abartıyor zaten”, “erkeği yetiştiren kadın” gibi akıl tutulmalarını zeka pırıltısı olarak yutturmaya çalışırlar.

8) İnsan homofobiklerle ve türcülerle karşılaşa karşılaşa “Türcü olmadan homofobik olunmaz mı?” diye sormadan edemez. Ama malum homofobinin nedenlerinden biri “insan gibi görmeme hali”. “Bütün türcüler homofobiktir ama kediler homofobik değildir” gibi cümleler kurmak zorunda kalabilirsiniz.

9) “Erkekler de öldürülüyor” derler. Bu abilere (genellikle bu aymaz cümleler hetero erkeklerden çıkar), gey’ler de erkek, trans erkekler vardır, biseksüel erkekler vardır gibi temel 101’den başlamak gerekir.

10) Zeki Müren ve Bülent Ersoy varken hangi homofobiden ve transfobiden bahsediyorsunuz diye sorarlar. Arkadaş Z. Özger’in “Zeki Müren’i seviniz” mısraları uzayda boş boş size bakar!

11) “Siz kendi kendinize yapıyorsunuz, siz kendinizi ötekileştiriyorsunuz? Toplum sizi kabul etti” derler. Evet, Demet Akalın da “evli, mutlu ve çocuklu” şarkısını LGBTİ’lerin sosyal hakların kazanmasından sonra onlara ithafen yaptı!

12) “Siz de birbirinize ayrımcılık yapıyorsunuz? Neden bir arada örgütleniyorsunuz” diye sorarlar. Çünkü dünyanın en büyük suç örgütü “erkeklik müessesesinin” kadim üyesi ya da fanı oldukları için ayrı ayrı örgütlenmeye gerek olmadığını düşünürler.

13) “Toplum buna hazır değil! Burası Amsterdam değil!  Bu toplumda yaşamayı öğrenmeniz gerekir” en sevdiğim cümlelerden. Tabi sırça köşkten dün çıktık. Bilmiyoruz biz. Hatırlattığın iyi oldu yiğidim aslanım!

14) “Sadece LGBTİ’ler için ses çıkartıyorsunuz? Diğer toplumsal meselelere ilişkin neden örgütlenmiyorsunuz” sorusu muhakkak gelir. Pek şanlı tarihimizden bahsetmeye gerek yok! “Bu soruyu başkalarına da soruyor musunuz” diye sorasbilirsiniz. Örneğin “hangi toplumsal kesimlere ‘eşcinseller için bugün ne yaptın’ sorusunu sordun be kardeşim”, diyebilirsiniz. Yanıt zero!

15) “Ben de kız arkadaşımı herkesin içinde öpmüyorum” cümlesini duyarsanız bir erkekten hemen homofobi meselesini kapatın. Öpüşmenin işteş bir fiil olduğu üzerine bir tartışma yapmak daha hayırlı olabilir.

16) Ve final, en bildiğimiz cümle: “Benim de gey arkadaşlarım var”. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ilgili herhangi bir ayrımcı cümlesini deşifre ettiğiniz zaman ilk savunmadır. Gey arkadaşların kadar başına taş düşsün demek içinizden gelse de 3 kere derin nefes alarak derdinizi anlatmaya devam edebiliriniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam