29/02/2008 | Yazar: Umut Güner

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Kaos GL Derneği desteğiyle düzenlediği ‘Homofobi ve Ayrımcılık’ konulu insan ha

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Kaos GL Derneği desteğiyle düzenlediği ‘Homofobi ve Ayrımcılık’ konulu insan hakları eğitimi İzmir ve Mersin’de düzenlendi. Umut Güner’in haberi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın homofobi probleminin sadece gey ve lezbiyenlerin değil aynı zamanda heteroseksüel kadın ve erkeklerin de meselesi olduğu gerçeğinin bilincine varmak, ‘eşcinsellerin ve heteroseksüellerin birlikte özgürleşeceği bir dünyaya dair’ düşüncelerimizi paylaşmak amacıyla başlattığı ‘Homofobi ve Ayrımcılık’ projesinin eğitimleri yapıldı.

‘Homofobiyle Mücadele’ el kitabımız olacak

‘Homofobi ve Ayrımcılık’ isimli proje kapsamında düzenlenen eğitimler 1–3 Şubat’ta İzmir’de, 15–17 Şubat’ta Mersin’de yapıldı. Eğitimlere Türkiye’nin dört bir yanından 40 üniversite öğrencisi katıldı.

Eğitimlerin sonunda ‘Homofobiyle Mücadele’ adlı bir el kitabı hazırlanacak. Kitap eğitimlere katılanlar tarafından kaleme alınacak. Projenin somut çıktısı olarak nitelendirilen el kitabı Gepgenç başta olmak üzere üniversite şenliklerinde dağıtılacak.

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın ‘Herkes Farklı Herkes Eşit’ sloganıyla hayata geçirdiği projenin diğer sivil toplum örgütlerine de örnek olmasını diliyoruz.

Etiketler: insan hakları
nefret