29/01/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Hong Kong’da lezbiyen kızını evliliğe ikna edecek erkek için para teklifinde bulunan babaya kızından mektup var.

Hong Kong’lu Lezbiyenden Evlilik Baskısı Yapan Babasına Mektup Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hong Kong’da lezbiyen kızını evliliğe ikna edecek erkek için para teklifinde bulunan babaya kızından mektup var.
 
Hong Kong’un milyarderlerinden 77 yaşındaki iş adamı Cecil Chao Sze-Tsung, 34 yaşında ve iki yıldır bir kadınla evli olan kızı Gigi Chao’nun bir erkekle evlenmesi için baskı yapıyor. Gigi, şimdiye kadar kendisiyle evlenmek ve başlangıçta 50 milyon Avro olan “çeyiz parası”na sahip olmak isteyen 20,000 erkeği reddetti.
 
Gigi, kendisini “heteroseksüel yapma” çabasına para teklifini iki katına çıkararak devam eden babasına bir mektupla cevap verdi. Babasına kendince kızının iyiliğini düşündüğünü anladığını belirten Gigi, ilişki konusunda babasının beklentilerini karşılayamayacağını fakat partneri Sean ile çok mutlu olduğunu söylüyor.
 
“Sean’ı Çok Seviyorum, Hayatımdan Gurur Duyuyorum”
Gigi, Sean’a iyi davranmasının kendisine çok şey ifade ettiğini anlatarak hayatından gurur duyduğunu söylüyor ve mektubunu esprili bir biçimde sonlandırıyor:
 
“Sırf Hong Kong’da münasip erkek kıtlığı olduğu için lezbiyen bir ilişki yaşadığımı düşünmene neden olduğum için üzgünüm. Çok fazla iyi erkek var ama benim için değiller.”
 
Gigi, cinsel yönelimini değiştirmeye çalışarak tüm dünyada medyanın ilgisini çeken babasıyla ilgili “Beni sevdiğini anlıyorum. O başka bir zamanın insanı, LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) durumunu anlamakta zorlanıyor,” diyor. 

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam