29/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Yeni Dalga akımının “yaratıcı – tanık” feminist yönetmeni Agnès Varda hayata gözlerini yumdu.

Hoşça kal Agnès Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Dalga akımının “yaratıcı – tanık” yönetmeni Agnès Varda hayata gözlerini yumdu.

Bir süredir kanserle mücadele eden, sinemadaki “Yeni Dalga” akımının usta yönetmenlerinden Agnès Varda, 28 Mart’ı 29 Mart’a bağlayan gecede hayata gözlerini yumdu. “Neşeli bir feminist olmayı denedim ancak çok öfkeliydim” sözleriyle feminist sinema için öncü kabul edilen Varda, sinemanın özgün temsilcilerinden biriydi.

Bu sene on yedincisi düzenlenen Filmmor, Varda hakkında yapılan en geniş retrosptektifi; “Agnés Hakkında Her Şey” ile festivali açtı. İstanbul’da sona eren ancak 6 Nisan – 7 Nisan İzmir’de, 13 Nisan – 14 Nisan Mersin’de, 20 Nisan – 21 Nisan Antalya’da, 27 Nisan- 28 Nisan Adana’da ve 4 Mayıs – 5 Mayıs Diyarbakır’da devam edecek festivalle ilgili duygularını şöyle ifade etmişti Varda:

“İstanbul’daki sevgili dostlarım ve sinefiller, filmlerinden oluşan dev bir retrospektif yaptığınızdan haberdarım. Müteşekkirim, çok sevindim. Arkadaşım Didier Rouget bazı filmleri size sunmak üzere oraya geldi. Oraya gelip onunla ve sizinle olmak çok isterdim ancak yapamıyorum. Bu yüzden bahçemden bu gardenyanın yanında bir şekilde size dileklerimi ve düşüncelerimi sunmak istedim. Hoşça kalın.”

Sen de hoşça kal Agnés, filmlerin bizimle!

İlgili haber

17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali geliyor!

Filmmor’un programı belli oldu


Etiketler: yaşam
nefret