07/01/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Hrant’ın Arkadaşları, 19 Ocak’ta Agos gazetesi önünde yapılacak anmaya katılım çağrısı yaptı.

Hrant’ın Arkadaşları: Millî İttifak Dağılmadı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hrant’ın Arkadaşları yeniden görülen Hrant Dink cinayeti davasının duruşması öncesi yaptıkları açıklamada, cinayete yol açan millî ittifakın dağılmadığına dikkat çekti, 19 Ocak’ta Agos gazetesi önünde yapılacak anmaya katılım çağrısı yaptı.
 
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davanın üçüncü duruşması öncesi Hrant’ın Arkadaşları Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
“Müsamereyi bırakın, asıl sorumluları yargılayın” ve “Faşizme inat kardeşimizsin Hrant” pankartlarının açıldığı eylemde sık sık “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz” ve “Katil devlet hesap verecek” sloganları atıldı.
 
Basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan Bülent Aydın, “7 yıl geçti ancak cinayetin ardındaki karanlık perde hala aydınlanmadı. Hrant Dink’in öldürülmesinde sorumlu olanlar bugünlerde bir operasyonla görevden alındı ancak bu dava nedeniyle değil. Adalet yerini bulmadı, o yüzden buradayız” dedi.
 
Hrant’ın Arkadaşları adına basın açıklamasını okuyan yazar Ahmet Ümit ise, Dink cinayetinde dile getirilen AKP-cemaat, klasik devlet kanatlarıyla ilgili değerlendirmelerin söz konusu bir Ermeni olduğu için eksik kaldığını hatırlatarak çok derinde milli bir ittifakın varolduğunu ve hala dağılmadığını vurguladı.
 
Ümit, adalet taleplerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek her yıl olduğu 19 Ocak’ta, saat 15.0’de Agos gazetesi önünde Hrant Dink’in vurulduğu yerde olacaklarını belirtti, anmaya katılım çağrısı yaptı.
 
Hrant Dink cinayetinin yeniden görülen davasının üçüncü duruşması Çağlayan Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam