29/01/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Protestan Kiliseler Derneği: Hristiyanlara yönelik nefret suçları 2013 yılında da devam etti, Protestanlara ve kiliselerine yönelik fiziksel saldırılar gerçekleşti.

Protestan Kiliseler Derneği 2013 hak ihlalleri izleme raporunu açıkladı: Hristiyanlara yönelik nefret suçları 2013 yılında da devam etti, Protestanlara ve kiliselerine yönelik fiziksel saldırılar gerçekleşti.
İnanç ve fikir özgürlüğünün herkes için ve her yerde hayata geçmesini sağlamak üzere mücadele eden Protestan Kiliseler Derneği 2013 yılına ait hak ihlalleri izleme raporunu açıkladı.
 
Rapora göre Hristiyanlara yönelik nefret suçları 2013’te de devam etti. Protestanlara ve kiliselerine yönelik fiziksel saldırılar gerçekleşti. İbadet yeri kurma ve kullamını sürdürme konusunda sıkıntıların da devam ettiğine dikkat çeken dernek, “Bazı olumlu gelişmeler olmakla birlikte, okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) dersleri ve müfredata yeni koyulan seçmeli dersler çerçevesinde bazı sorunlar yaşanmaya devam etmektedir. Ayrıca, 2013 yılında da, Hristiyan din görevlisi yetiştirme hakkının korunması yönünde herhangi bir ilerleme olmamıştır” dedi.
 
Malatya’da üç Hristiyan’ın 2007 yılında öldürülmesi ile ilgili davanın devam ettiğini de hatırlatan dernek taleplerini şöyle sıraladı: “Nefret Suçları Yasası çıkartılmalı, etkin soruşturma yapılmalı ve nefret suçlarında cezasızlık yaygın hale gelmemelidir. Ayrımcılığa karşı geniş kapsamlı ve etkili bir yasa çıkarılmalıdır. Her zaman ayrımcılık riski oluşturan, kimlik kartlarındaki ve kayıtlardaki din hanesi kaldırılmalıdır.”

Raporun tamamına Protestan Kiliseler Derneği’nin websitesinden ulaşılabilir. 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam