19/06/2016 | Yazar: Yıldız Tar

Hêvî LGBTİ üyeleri İstiklal Caddesi’nde sivil görünümlü homofobik, transfobik bir grubun saldırısına uğradı.

Hêvî LGBTİ aktivistlerine ‘Allahüekber’ diyerek saldırdılar! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hêvî LGBTİ üyeleri İstiklal Caddesi’nde sivil görünümlü homofobik, transfobik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar “Allahüekber” nidalarıyla aktivistleri darp ederken, polis de aktivistlere “Gidin buradan ibneler” dedi.

Trans Onur Yürüyüşü’ne dönük polis saldırıları devam ederken, sivil bir grup da Hêvî LGBTİ üyelerine saldırdı. Polisin izlemekle yetindiği saldırı İstiklal Caddesi’nde gerçekleşti.

Saldırıya uğrayanlarda Hêvî üyesi Can o anları KaosGL.org'a şöyle anlattı:

“Trans Onur Yürüyüşü için İstiklal Caddesi’ndeydik. Mert Optik’in önünden geçerken biri bana omuz attı. “Ne yapıyorsun” demem kalmadan onlarca kişi bana ve arkadaşlarıma saldırdı. Biz 6 kişiydik ve “Allahüekber” diyerek saldırdılar. Gözlükçüye sığındık. Gözlükçü de bizi, “Burada çok pahalı eşyalar var, çıkın” diyerek kovdu.

“Ardından biz sokağa çıktı ve FLO’nun önünde aynı grup tekrar saldırdı. Bir arkadaşımız bizden uzakta kalmış onu darp ettiler. Bir arkadaşımızın da ayak bileğinde sorun var. Bütün bunlar yaşanırken polis bizi korumadığı gibi, ‘Gidin buradan ibneler’ dedi.”

İstanbul Valiliği’nin yasakladığı; Alperen Ocakları ve Müslüman Anadolu Gençliği Grubu’nun hedef gösterdiği Trans Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı sürüyor. Transfobik gruplar da İstiklal Caddesi’nde beklemeye devam ediyor.

İlgili haberler:

Trans Onur Yürüyüşü öncesi Taksim polis ablukası altında

Polis, İstanbul LGBTİ Derneği’nin sokağına konuşlandı

Trans Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı!

Polis saldırısı nedeniyle okunamayan Trans Onur Yürüyüşü açıklaması


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam