08/10/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Hêvî LGBTİ Derneği yeni dönem için farklı alanlarda planladığı etkinlikleriyle kendinden sıklıkla bahsettirecek.

Hêvî LGBTİ Derneği dönemi erken açtı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hêvî LGBTİ Derneği yeni dönem için farklı alanlarda planladığı etkinlikleriyle kendinden sıklıkla bahsettirecek.

Fotoğraf: Hêvî LGBTİ Derneği'nin düzenlediği Mülteci LGBTİ’lerle 17 Mayıs Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Buluşma, 2018

“Eylül’de gel” yazı dizimiz Ekim’de de devam ediyor. Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetli hazırlığını sürdürüyor. Yeni dönem hazırlıklarına başlayan ya da son rötuşlarını yapan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk. Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler, hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası burada.

Bugün yazı dizimizin konuğu Hêvî LGBTİ Derneği. Dernek yeni dönem planlarını KaosGL.org’a anlattı. ‘Türkiye'den HIV Hikâyeleri’ kitabı ve ‘Uluslararası İstanbear Festivali’ ile dönemi erken başlatan Hêvî LGBTİ Derneği, bu yıl farklı pek çok alanda kendinden sıkça bahsettireceğe benziyor. Sözü onlara bırakalım.

“Hêvî LGBTİ Derneği İstiklal Caddesi üzerinde bulunan mekânı ve geniş etkinlik salonu ile yeni bir döneme başlıyor. Son süreçte ‘Türkiye'den HIV Hikâyeleri’ kitabını yayımlayan ve ‘Uluslararası İstanbear Festivali’ne destek sunan derneğimiz Ekim ayı içerisinde aylık rutin açık çağrılı toplantılar düzenleyecek. Ayrıca mülteci LGBTİ'lerin yoğun olarak yaşadığı şehirlerde düzenlediği ‘Mülteci LGBTİ'ler Çalışmaları’ isimli etkinliğe devam edeceğiz.”

Buluşmalar, dava takibi, raporlama…

“Öte yandan derneğimiz İstanbul'un periferinde yer alan semt ve mahallelerde (Gazi, Şirinevler, Esenyurt, Sarıgazi…) ‘Toplumsal Cinsiyet Buluşmaları’ isimli bir dizi panel organize etmeyi planlıyor. LGBTİ+ aktivizminin daha az görünür hale getirilmeye çalışıldığı bu dönemde örgütlenme çalışmalarına hız veriyoruz. Toplumsal Cinsiyet Buluşmaları -Gazi-‘ ile başlayacak. Buluşmaları her ay farklı bir semt ve mahallede gerçekleştireceğiz. Bu çalışmaların yanı sıra önümüzdeki dönemde; periyodik herkese açık örgütlenme toplantıları, Kürt LGBTİ+’lar özelinde çalışmalar, 1 Aralık HIV-AIDS Farkındalık Günü etkinlikleri, nefret cinayetleri takibi (Ahmet Yıldız Dava takibi), toplumsal cinsiyet buluşmaları, mahpus LGBTİ+ çalışmaları, mülteci LGBTİ+’lar özelinde çalışmalar ve 17 Mayıs Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Buluşma etkinlilerine devam edeceğiz.”

Bitmedi…

“Bitti mi? Tabi ki Hayır. Devamı için biz Hêvî’deki  +’ları ve LGBTİ’leri takip etmeye devam edin. Bu arada ofisimiz haftanın her günü 12:00 - 20:00 saatleri arasında açık. Bekleriz.”

İlgili haber:

Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi bol gullümlü, bol çaylı bir döneme bekliyor

Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi yeni döneme hazır

Keskesor LGBTİ+ ‘atölyelere devam’ diyor

Özgür Gökkuşağı sinemada, futbolda, tarihte, her yerde

SPoD: Yeni döneme yeni etkinlikler

Genç LGBTİ+ Derneği: Sürprizlere hazır olun!

BÜLGBTİ+ bu yıl neler yapacak?

“BİZ’i takip edin”


Etiketler: yaşam
İstihdam