02/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Hêvî LGBTİ+ Derneği Üniversite Komisyonu kuruldu, ilk etkinliği: Mandala Dokuma!

Hêvî LGBTİ+ Üniversite Komisyonu kuruldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hêvî LGBTİ+ Derneği Üniversite Komisyonu kuruldu, ilk etkinliği: Mandala Dokuma!

Hêvî LGBTİ+ Derneği’nin Üniversite Komisyonu kuruldu. “Günışığını pembe-siyah prizmalarla dağıtıp göğümüze kuşak atıyor” diyen komisyonun kuruluş metni şöyle:

“Hêvî LGBTİ+ Üniversite Komisyonu 2018’in Ekim sularında aşkla, şehvetle ve heteronormativiteye karşı biraz da hiddetle birkaç kaltak, hortlak ve çokça artıyla oluşturuldu. “Ne yapsak, etsek de üniversitelerde örgütlensek?” diyen üç, beş tekerlek, doğduğumuz, doyduğumuz ve koli kestiğimiz coğrafyaları önemsemeksizin, “kaşımıza, gözümüze, küründen özümüze / ne olursak olalım da yine gelelim birbirimize” diyerek, her isme her cisme ev sahipliği yapalım dedik.

“Rektöre, dekana; esas olan her beyana koliden güllerle giderek, her sesin bir olduğu, sınırların yok olduğu dünyalara kapı aralıyoruz.

“Her okulda gacılık her konuda bacılık yapmaya; renkli trans-kriptlerimize renk katmaya hem ikili sınırları naşlatmaya hem de tüm fobilere kondom geçirmeye geliyoruz.

“Günışığını pembe-siyah prizmalarla dağıtıp göğümüze kuşak atıyor, kirli dilimizi de söküp atıyoruz.

“En nihayetinde tüm okullarda sapıyoruz, lubunyalığı yaşatıyoruz.

“Bir lubunya atasözünün de dediği gibi “Dünya Yerinden Oynar, Lubunyalar Birlik Olsa!””

Komisyonun ilk etkinliği: Mandala!

Yeni kurulan üniversite komisyonu, yeni yılı ilk etkinliğiyle İstanbul'da selamlıyor:

“'Tanrının Gözleri' anlamına gelen Ojos de Dios, Meksika’da Huichol ve Bolivya’da Aymara halkı tarafından yün ile yapılan eski bir dokuma kültürüdür. Huichol halkı, bir çocuk doğduğunda ‘ana gözü’ yapar. Daha sonra çocuk beş yaşına gelene kadar her yıl eklemeler yaparak dokumayı bitirir. Ojos de Dios'u sunaklara koyarak tanrılardan onları korumalarını istemişlerdir. Bir kişi bu dokumayı yaparken Tanrının Gözleri'nin onu ve sevdiklerini izlediğini, koruyup kolladığına inanır.

“6 Ocak Pazar günü saat 13.00 ile 19.00 saatleri arasında Hevi’de bir araya gelerek kendimiz ve sevdiklerimiz için iyi dileklerimizle bu dokumayı birlikte yapacağız. Moderatörlerimiz Necib, Melis, Ceyhun ve Kaan olacak.

“Katılmak isteyen arkadaşların beraberlerinde mandala dokuması sırasında kullanılmak üzere 3 ya da 4 top farklı renklerde yün getirmeleri gerekmektedir. Yün seçerken canlı renkler ve orta derecede kalınlıkta yün seçmenizi öneririz. Yün alamayan arkadaşlar için bir miktar yünümüz olacak. Patates çubukları bizim tarafımızdan sağlanacaktır.”

Yer: Hevi Salon ( Hevi Lgbti Derneği

Tarih: 6 Ocak 2019, Pazar

Saat: 13.00


Etiketler: yaşam
İstihdam