19/12/2012 | Yazar: Umut Güner

Halil İbrahim Dinçdağ, ODTU LGBTT Dayanışmacı ve ODTU Siyaset Bilimi Topluluğunun birlikte organize ettiği ‘Futbol ve Homofobiye Dair’ başlıklı bir etkinlik düzenliyor.

İbne Hakem Anlatıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ayrımcılıklara Karşıtı Sempozyum kapsamında Ankara’ya gelen Halil İbrahim Dinçdağ, ODTU LGBTT Dayanışmacı ve ODTU Siyaset Bilimi Topluluğunun birlikte organize ettiği “Futbol ve Homofobiye Dair” başlıklı bir etkinlik düzenliyor.

Halil İbrahim Dİnçdağ’ın Homofobiye maçının halen devam ettiğine vurgu yapan ODTU LGBTT Dayanışması ve ODTU Siyaset Bilimi Topluluğunun etkinliği, 19 Aralık 2012’de saat 18:00’de ODTÜ Siyaset Bilimi Topluluk Odası (İİBF A Binası)’nda olacak.

Trabzon il hakemi Halil İbrahim Dinçdağ, eşcinsel olduğu için 2009 yılında meslekten ihraç edildi. Gerekçe olarak kamuoyunda "Çürük Raporu" olarak da bilinen "Askerliğe elverişli değildir." raporu gösterildi. Hakemin kimliğinin gizlenmesine dair mahkeme kararına rağmen haber, medyada "Trabzonlu hakem H.İ.D." şeklinde verildiği için Dinçdağ, mesleğini kaybetti.

Dinçdağ’ın, cinsel yöneliminden dolayı kendisine maç verilmediği, klasman hakemliğine giriş sınavına alınmadığı ve cinsel yöneliminin isteği dışında deşifre edildiği iddiasıyla TFF aleyhine açtığı 110 bin liralık tazminat davası ise hala devam ediyor.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam