30/01/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Hêvî LGBTİ Derneği aylık toplantılarının ilkini “LGBTİ+ Hareketin Suriyelilerle İmtihanı” üzerine düzenliyor.

“İçselleştirdiğimiz ırkçılıkla yüzleşmeyi istedik” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hêvî LGBTİ Derneği aylık toplantılarının ilkini “LGBTİ+ Hareketin Suriyelilerle İmtihanı” üzerine düzenliyor.

Hêvî LGBTİ Derneği “Irkçılık” üzerine konuşmak için açık çağrılı aktivist toplantısı düzenliyor. “LGBTİ+ Hareketin Suriyelilerle İmtihanı” başlıklı toplantı 9 Şubat Cumartesi günü İstanbul’da bulunan Hêvî LGBTİ Derneği’nin ofisinde gerçekleşecek.

Dernek bu toplantıyı sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: “Periyodik olarak ayda bir yapılan ‘Hevi Lgbti Aktivist Toplantilari’ LGBTİ aktivizmi, toplumsal cinsiyet vb. alanlarda çalışmak isteyen, imkânlarınca katkı sunmak isteyen herkese açık toplantılardır. Kendinizi gönüllü, aktivist ya da her nasıl tanımlıyorsanız, Hêvî sizi açık toplantılara davet ediyor.”

Saat 19:00’da başlayacak olan etkinliğin programı ise şöyle:

19.00 - 21.30: Irkçılığı konuşuyoruz
21.30 - 24.00 - Şömine Başı Sohbetleri

“İçselleştirdiğimiz ırkçılıkla yüzleşmeyi istedik”
Hêvî LGBTİ Derneği’nden Can “ırkçılık” üzerine gerçekleşecek etkinliğe dair kaosGL.org’a konuştu: “2011’den beri devam eden Suriye’deki iç savaş ile beraber yoğun şekilde Türkiye’ye giriş yapan Suriyeli mülteciler ve diğer tüm mülteci LGBTİ+’ların yaşadığı problemler artarak devam ediyor. Çoklu ayrımcılığa maruz kalan mülteci LGBTİ+’lar Türkiye’de yaşayan LGBTİ+’lar tarafından da örtülü veya açıktan ayrımcılığa maruz kalabiliyor. Diğer yandan mülteciler, Türkiye’de ve dünya genelinde yaşanan mülteci sorunundan bizzat sorumlu tutuluyor. Oysa biliyoruz ki uluslararası devlet politikalarının işlevsizliği ve devletlerarası “koz” olarak algılanan özelde Suriyeli mültecilere karşı şiddet ve ayrımcılık gün geçtikçe artıyor. Türkiye’deki LGBTİ+’lar ve LGBTİ+ hareketine baktığımızda da kimi zaman (bilinçli ya da bilinçsiz) bu ayrımcı dilin bir parçası olmakta, hatta Suriyeli ve diğer mülteci LGBTİ+’lar özelinde ırkçı söylemler üretilebilmekte. Hêvî LGBTi+ Derneği olarak periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz açık toplantıların bu yıl ilkini ‘ırkçılık’ üzerinden ve özelde Suriyeli mülteci LGBTİ+’ların maruz kaldığı ırkçılığı konuşarak başlamak istedik. Bu sayede başta kullandığımız dil olmak üzere “ev sahibi” ya da “misafir” kavramlarını tartışmaya açmayı ve içselleştirdiğimiz ırkçılıkla yüzleşmeyi istedik.”

Toplantının Facebook etkinlik sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam