11/10/2010 | Yazar: KAOS GL

Yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu'nun yaptı

Yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu'nun yaptığı ve Karadenizli kadınların zor hayat şartlarını anlatan belgesel film 'İfakat', Macaristan'ın Pecs kentinde 4-10 Ekim tarihlerinde düzenlenen 2. Uluslararası Cinepecs Film Festivali'nde, belgesel dalındaki en büyük ödül olan 'Proxima' ödülüne layık görüldü.
 
16 ülkeden 70 filmin gösterildiği festivalde, altı Türk filmi yer alıyordu. İfakat, festivalde ödül alan ilk belgesel oldu.
 
Ödülünü Karadenizli kadınlara adadı
Karadenizli kadınların zor yaşam şartlarını anlatan 50 dakikalık ''İfakat'', "Uçuruma Yürüyen Kadınlar" ismiyle de biliniyordu.
 
Jüriden tam not alan 50 dakikalık belgeselbu yıl Macaristan'da Türk Filmleri Haftası'nda, Hırvatistan'da ise Uluslararası Zadar Film Festivali'nde gösterilerek büyük ilgi görmüştü.
Sinemayı tamamen dolduran Macar seyirciler filmi çok beğendiklerini belirtirken, gösterim sonrası salondaki seyircilere tanıtılan Orhan Tekeoğlu, ayakta alkışlanmıştı.
 
Macaristanlı yönetmen Janos Keresnyei, filmin "çok dikkat çekici olduğunu", bu zor filmi çeken Türk yönetmen Orhan Tekeoğlu'nu tebrik ettiğini söylemişti.
 
Tekeoğlu ise çok zor şartlarda çektiği bu filmin çok önemli uluslararası film festivalinde ödül kazandığı için mutlu olduğunu, bu ödülü Karadenizli kadınlara adadığını söyledi. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam