27/01/2010 | Yazar: Semih Varol

Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cary Alan Johnson Haiti’ye destek olmak için bir çağrı yayınladı. &

IGLHRC'nin Haiti Çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cary Alan Johnson
Haiti’ye destek olmak için bir çağrı yayınladı.
 
“Sevgili IGLHRC (Uluslararası Gey-Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu) destekçileri;
Salı günü Haiti’yi vuran yürek yakıcı depremin farkında olduğunuzdan eminim. Felaket, Port-au-Prince Limanını ve Haiti’nin kırılgan altyapısının harap olmasına, onbinlerce kişinin ölümüne, yemek ve barınak gibi temel hizmetlere erişimden yoksun kalmalarına neden oldu. Haiti’nin LGBT toplumunda da toplumun bütün sektörlerinde olduğu gibi yıkıcı sonuçlar meydana geldi.  
 
Geçen yıl, erkeklerle seks yapan erkeklere, trans bireylere ve topluluğun diğer üyelerine HIV ile ilgili konularda hizmet veren bir organizasyon olan SEROvie’yi ziyaret edip onlarla zaman geçirme fırsatım oldu. Bu sabah SEROvie’nin lideri Steve La Guerre’den, trajedinin, grup ve çalışmaları üzerindeki etkisine dair bir mesaj aldım:
 
Olay meydana gelmeden önce, Salı günü öğle saatlerinde, olağan destek grubu toplantımızı yapıyorduk. Çıkan ses unutulmazdı. Konferans odasındaki duvarların ve tavanın yıkılmaya başlarkenki korkuyu tarif bile edemem. Depremde 14 genç adam tamamen kaybolmuştu. Hayatta kalanlar, grup lideri Paul Emile ve Stacy idi. 
 
Şu an, SEROvie ve ACCV’nin, üyelerine yiyecek, giyecek ve her türlü yardımı sağlayabilmeleri için desteğe ihtiyaçları var.
 
Haiti’deki bu ruhlar için bir mum yakın. Tanrı yardımcımız olsun.
 
IGLHRC direk olarak SEROvie’ye, Haiti’deki HIV hastalarına ve LGBT bireylere yardım ve hizmet olanağının sağlanması için maddi yardım gönderdi. Ayrıca Haiti sınırları içine geçip topluluğumuza ve diğer birçok mağdura, yardımları dokunan Dominik feminist bir organizasyon olan  Colectiva Mujer y Salud gibi gruplara da maddi destek sağlıyoruz. 
 
Eğer bu yardım çabalarına doğrudan katkıda bulunmak isterseniz aşağıdaki linkten bağış yapabilirsiniz.
[[https://salsa.democracyinaction.org/o/1870/t/10454/shop/custom.jsp?donate_page_KEY=5868|Tıklayınız]]
 
Bu linkten yapılan katkıların tamamı doğrudan arkadaşlarımız ve iş arkadaşlarımıza yapılmış olacak.
 
Bağışlarınız ve yardımlarınızın nerden ya da ne zaman yapıldığına bakmadan Haiti halkına yardımcı olmak için bu cesur ve gerekli olan yardımları destekleyin.
 
İçtenlikle”
 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam