12/03/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Umudun Alacakaranlığında Ütopya’ temasıyla 6. Feminist Forum’un son gününde Gözde İlkin ile sanat, cinsellik ve ütopyalarımızı konuştuk.

İğne, iplik, kumaş… Kökleri yeniden işlemek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Umudun Alacakaranlığında Ütopya” temasıyla 6. Feminist Forum’un son gününde Gözde İlkin ile sanat, cinsellik ve ütopyalarımızı konuştuk.

6. Feminist Forum’da Gözde İlkin ile eve ait kumaşlarla çalışarak, köklerimizi keşfettik.

Sanatçı Gözde İlkin, 6. Feminist Forum için düzenlediği atölyede eve ait kumaşlarla; heteronormatif aileyi, evi, kadınlık ve erkeklik rollerini ve cinsiyete dair köklerimizi keşfetmemize yardımcı oldu.

Gözde İlkin, güzel sanatları “boya ve fırça” sıkışmışlığından kurtarma ihtiyacının akademiden mezun olduğunda anneannesini kaybetmesi ile başladığını anlattı. Evi, evdeki tüm eşyaları kumaşlarla kaplayan anneannesinin bu çabasının aslında eve yerleşme isteği ile ilintili olabileceğini düşündüğünde kumaşlarla çalışmaya başladığını ifade etti.

Atölye katılımcıların kendi hikâyeleriyle sürdü ve evden getirilen malzemelerle katılımcılar kendi köklerini ve ütopyalarını kumaşlara işlediler.

Katılımcılar, ütopyalarını konuştu ve çantalara, kumaşlara ütopyaların sloganlarını taşıdı.

6. Feminist Forum, Lezbiyen, biseksüel kadınlarla yeni kamusal alanlar yaratmak için düzenlediği “Lezbon Matine Radyo Programı” ile sürecek. Programı dinlemek için şöyle buyurun.


Etiketler: kadın
nefret