16/06/2019 | Yazar: Seçin Tuncel

İHD Antalya Şubesi genel kurulunda valiliğin onur haftasına getirdiği yasak eleştirildi, kürsüye gökkuşağı ve trans bayrağı asıldı.

İHD Antalya Genel Kurulu’nda Onur Haftası yasağına tepki Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İHD Antalya Şubesi genel kurulunda valiliğin onur haftasına getirdiği yasak eleştirildi, kürsüye gökkuşağı ve trans bayrağı asıldı.

Bünyesinde LGBTİ+ Komisyonu da barındıran İnsan Hakları Derneği (İHD) Antalya Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısı bugün yapıldı.

Toplantıda Antalya Onur Haftası’na getirilen valilik yasağını protesto etmek için kürsüye gökkuşağı bayrağı, kürsünün arkasına ise trans bayrağı asıldı.

İHD Antalya Şubesi Eş Başkanı Erkan Gilgil, açılış konuşmasında LGBTİ+ etkinliklerine getirilen yasakların hukuksuz olduğunu söyledi. Yasakları kınadı.

Genel kurula katılan insan hakları savunucusu Akın Birdal ise söz alarak Antalya ve İzmir’deki LGBTİ+ Onur Haftası yasaklarına ilişkin, “İnsanların kendilerini özgürce anlatmaya çalışmasını engellemek kabul edilemez. Kimse yasalardan üstün değildir, bırakın arkadaşlarımız yürüyüşlerini özgürce gerçekleştirsin” dedi.

Antalya Şube LGBTİ+ Komisyonu ve Antalya Onur Haftası’nı düzenleyen BİZ Derneği’nden Avukat Ahmet Çevik ise konuşmasında, “İzinsiz ve bildirimsiz gösteri hakkımız anayasada teminat altına alınmış olmasına rağmen Valilik hukuksuz bir karar vererek Onur Haftası’nı yasakladı. Onur yürüyüşleri engellenemez, LGBTİ+ hakları engellenemez. Antalya Valiliği’ni kınıyoruz. Valiliğin almış olduğu bu yasak bir an önce kaldırılmalıdır. Yaşama imkan vermeyen yasaklar getiriliyor. Bu yasaklar hukuksuzdur, insan hakkı ihlalidir. Bu hukuksuz yasakları tanımıyoruz. Herkesin onur haftasını kutluyorum” dedi.

İlgili haberler:

Antalya Valiliği, 3. Antalya Onur Haftası’nı yasakladı!

Antalya Kadın Platformu: Valilik, yasağı kınamayı bile yasaklayarak suç işliyor


Etiketler: insan hakları
nefret