17/11/2015 | Yazar: Gizem Derin

Mersin 7 Renk LGBT Derneği’nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu sona erdi

Mersin 7 Renk LGBT Derneği’nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu sona erdi.

Mersin’de, 9-14 Kasım tarihlerinde yapılan Sempozyum, Kaos GL ve Pembe Hayat Derneklerinin katkılarıyla organize edildi.

II. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyum’un program akışı şöyle gerçekleşti

Sempozyum’un ilk günü Akdeniz Belediyesi ev sahipliğinde, 20 Kasım Nefret Suçları Mağduru Transları Anma Günü etkinlikleri kapsamında organize edilen ‘Benim Çocuğum’ Belgesel gösterimi ve LİSTAG ailelerinden Şule Ceylan söyleşisi ile başladı. Ardından, Cezaevi İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nden (CİSST) Zafer Kıraç “Hapiste LGBTİ Olmak” sunumu yaptı.

Sempozyum’un ikinci gününde gazeteci Ahmet Buğra Tokmakoglu ile “Haber Yazma Atölyesi” yapıldı. Atölyeye sivil toplum örgütleri aktivistleri, Mersin Üniversitesi öğrencileri ve yerel medya mensupları katıldı.

Sempozyum’un üçüncü gününde, Kaos GL’den Ali Erol, homofobi ve transfobi karşıtı mücadelenin seyrini diğer toplumsal hareketlerin mücadeleleriyle kesişim ve karşılaşma noktalarından hareketle anlattı.

II. Homofobi Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu 12 Kasım Perşembe günü, Mersin Barosu’nda “LGBT Hakları İnsan Haklarıdır” sunumuyla başladı. Avukatlara yönelik gerçekleşen etkinliğe Mersin Barosu’ndan Av. Ezgi Özkan ile Ankara Barosu’ndan Av. Hayriye Kara konuşmacı olarak katıldılar.

Günün programı, Mersin Tabipler Odası’nda, Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan’ın kolaylaştırıcılığını yaptığı oturum ile devam etti. “Homofobi, Ayrımcılık ve Sağlık” oturumu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Gülşah Seydaoğlu ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi’nin sunumlarıyla gerçekleşti.

Cuma günü Mersin 7 Renk Derneği‘nde Kaos GL’den Aylime Aslı Demir ve Seçin Tuncel, “Lezbiyenizm Atölyesi”ni gerçekleştiriyor.

II. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu kapsamında Cuma günü, Kaos GL’den Aylime Aslı Demir ve Seçin Tuncel’in katılımıyla “Lezbiyenizm Atölyesi” yapıldı. Dünyada ve Türkiye’de eşcinsel ve biseksüel kadın hareketinin konuşulduğu atölyede, Mersin’de örgütlenen eşcinsel ve biseksüel kadınlar yerelde yaşadıkları sorunları paylaştılar.

Sempozyum’un son günü (14 Kasım) Akdeniz Kent Konseyi’nde, Yeşil Gazete’den Alper Tolga Akkuş’un kolaylaştırıcılığında, Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. İdil Engindeniz’in, “Medyada Nefret Söylemi” sunumu ile tamamlandı. Dr. İdil Engindeniz sunumunda, homofobik ve transfobik nefret söyleminin, toplumdaki azınlıklara yönelik nefret söylemleriyle nasıl birbirlerini besleyip iç içe geçtiğini basın haberlerinden örneklerle anlattı.

II. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu, 16 Kasım Pazartesi günü, Mersin 7 Renk LGBT Derneğinde yapılan Basın Toplantısıyla sona erdi. Basın açıklamasını, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi, Akdeniz Belediyesi’nde açık trans kimliği ile çalışan Tuna Şahin okudu.     


Etiketler: yaşam
İstihdam