12/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm 'Bekçilik Yasası'nın “kadınların, LGBTİ+ ların yaşamına müdahale yasası” olduğunu söyledi.

“İktidarın 'Bekçi Yasası' kadınların, LGBTİ+ ların yaşamına müdahale yasasıdır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm Meclis’teki konuşmasında, iktidar partisinin yeniden gündeme getirdiği ve bekçilerin yetkilerini genişleten 'Bekçilik Yasası'nın “kadınların, LGBTİ+ ların yaşamına müdahale yasası” olduğunu söyledi.

HDP Vekili Züleyha Gülüm konuşmasında varolan güvenlik sorununun iktidarın güvenliği sorunu olduğunu söyledi ve ekledi “LGBTİ+’lara, cinsel yönelimlerinden dolayı baskı, şiddet uygulamayı düşünüyorsunuz yani kendi zihniyetinizi sokaklara, meydanlara bekçiler aracılığıyla yaymaya çalışıyorsunuz”

“LGBTİ+’lara, cinsel yönelimlerinden dolayı baskı, şiddet uygulamayı düşünüyorsunuz”

Gülüm’ün konuşmasının tamamı şöyle:

İktidarın Bekçi yasası; Bekçilerin bugüne kadar pratiği kendisi halka karşı halkın güvenliğini sağlamadığı, kadınların, emekçilerin ya da hayvanların güvenliğini sağlamadığı çok açık. Belli ki bu güvenlik sorunu aslında iktidarın güvenlik sorunu ve kendi bekasını garanti altına almak için bu paketi önümüze getirdi.

Bekçiler sizin adınıza ahlak bekçiliği de yapacaklar. Sizin görüşünüze göre bir tolum dayatmaya çalışıyorsunuz için buraya da müdahale etmeye çalışıyorsunuz kadınların hayatlarına, yaşam biçimlerine, giyim kuşamlarına müdahale etmeye çalışıyorsunuz.

LGBTİ+’lara, cinsel yönelimlerinden dolayı baskı, şiddet uygulamayı düşünüyorsunuz yani kendi zihniyetinizi sokaklara, meydanlara bekçiler aracılığıyla yaymaya çalışıyorsunuz.


Etiketler: insan hakları, siyaset
nefret