17/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Habertürk TV'de Veyis Ateş’in sunduğu programda İlahiyatçı Ali Rıza Demircan koronovirüsü eşcinselliğe bağladı. Canlı yayında homofobik sözlere karşı çıkmayan Ateş, tepkilerin ardından özür diledi.

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, koronavirüsü eşcinselliğe bağladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Habertürk TV'de koronavirüs gündeminin tartışıldığı Veyis Ateş’in sunduğu programda İlahiyatçı Ali Rıza Demircan koronovirüsü eşcinsellikle ilişkilendirdi.

Canlı yayında koronavirüs gibi salgın hastalıkların nedeninin “evlilik dışı ilişki” ve eşcinsel ilişki olduğunu ileri süren Demircan, “Zina, evlilik dışı ilişki, eşcinsel, evlilik hayatında anal ilişki ve regl döneminde ilişki. Bu yasaklar rahim olan rabbimizin koyduğu yasaklardır. Bu yasaklara riayet ederseniz pek çok hastalığın önlemini henüz daha oluşmadan almış olursunuz” dedi.

Programın izleyicileri Demircan’ın ahlakçı, homofobik safsatalarına sosyal medyada tepki gösterdi.

“Yayın ilkelerimizle bağdaşmayan…”

Programda Demircan’ın homofobik ve bilimdışı sözlerine karşı çıkmayan sunucu Veyis Ateş, sosyal medyadaki tepkilerin ardından Twitter hesabından özür diledi.

Ateş paylaşımında, “Bu akşam Habertürk TV Ana Haber’de ağırladığım A.R.Demircan’ın açıklamaları haklı tepkilere sebep olmuştur. Programda kamuoyunun gündemindeki umre ve cuma ve vakit namazı konuşulacağı konusunda anlaşılmış olmasına rağmen konuğun canlı yayında mevzuyu toplumu ayrıştıran konulara getirmesinden ve yayın ilkelerimizle bağdaşmayan nitelikte beyanlarda bulunmasından ve buna yayın esnasında gereken tepkinin gösterilememesinden dolayı çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Saygılarımla” dedi.

 


Etiketler: medya
İstihdam